Papaz Brunson'ın davası başladı!

Papaz Brunson'ın davası başladı!

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Brunson davası başladı. ABD'li papaz Brunson, 4. kez hakim karşısına çıkıyor.

Yargı sürecini çok sayıda ulusal ve uluslararası haber kuruluşu da takip ediyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da (ortada), yargı sürecini takip etmek için Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde geldi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne gelen New York Hıristiyan Kilisesi pastörlerinden William Devlin, Brunson'un serbest kalmasını beklediklerini söyledi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ABD ve Türkiye arasında krize neden olan papaz Andrew Craig Brunson, bugün Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde 4. kez hakim karşısına çıkacak. 25 Temmuz 2018 tarihinden bu yana ev hapsinde tutulduğu dairesinde cezasını çeken ABD'li rahip, duruşma öncesi saat 05.30 sıralarında İzmir'deki evinden yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde bir araçla alındı.

Brunson'ın çıkışı sırasında çevrede kuş uçurtulmazken, yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Rahip Brunson, daha sonra özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis aracıyla Aliağa ilçesindeki Şakran Cezaevi İnfaz Kurumu Kampüsü'ne götürüldü.