Paris saldırganları öldürüldü

Paris saldırganları öldürüldü

Tüm dünya televizyonlarının canlı olarak yayınladığı operasyon sabah saatlerinde başladı.

Fransız polisi ile Kouachi kardeşler arasında süren kovalamaca Paris’e 40 km uzaklıkta Dammartin-en-Goële kasabası yakınlarında bir matbaa binasında son buldu. Akşam saatlerinde art arda gelen patlama seslerinin ardından iki kardeşin öldüğü bilgili geldi. Rehineler ise sağ olarak kurtarıldı.

DÜNYA SEYRETTİ

Charlie Hebdo saldırısını düzenlediğinden şüphelenilen Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin aynı bölgede Peugeot marka bir aracı gasp ettikleri öğrenildi. Takip edilen İki şüphelinin saldırgan kardeşler olduğu öğrenildi.

Fransa’da Paris’e 40 km uzaklıkta Dammartin-en-Goële kasabası yakınlarında sabah saatlerinden itibaren süren operasyonda iki kişinin rehin alındığı bildirildi. Polis ve saldırganlar arasında rehine pazarlığı sürüyor. Bölgeye çok sayıda jandarma ve sat komandosu sevk edilmiş durumda. Paris savcılığı olayda ölen veya yaralanan olmadığını açıkladı.

İki kişinin rehin aldığı binanın bir matbaanın baskı atölyesi olduğu ortaya çıktı. Bölgedeki tedbir amaçlı hava trafiği durduruldu. Bölgeye hiç bir biçimde basın mensubu ve vatandaşların girişine izin verilmiyor.

Güvenlik güçleri binaya girmeden önce rehinelerin sağ bir biçimde kurtarılması için kaçan iki saldırganla rehine pazarlığı yapıyor ve iki kişiyi rehin aldıkları bildirilen saldırganların ellerinde kalaşnikof benzeri ağırsilahlar bulunuyor. Güvenlik güçleri binanın etrafını tamamen kuşattı.

Charlie Hedbo dergisine saldırıp 12 kişi öldüren Kouachi kardeşler Paris’e yakın Dammartin-en-Goële kasabasında güvenlik kuvvetleri tarafından skıstırıldı.

Şu anda 5 jandarma helikopterinin bölgenin üzerinde kaçan şüphelileri arıyor. Polis ve askerlerden oluşan büyük sayıda güvenlik kuvvetinin bölgeye sevkedildiği bildirildi.

FRANSA CUMHRUBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande açıklama yaptı. Hollande "Bu saldırıyı gerçekleştirenler şu an yakalanmış değiller. Operasyon sürüyor. Bütün halka bir çağrısı yapıyorum. Hepimiz biraraya gelmeliyiz. Fransa her yerde barışı artırmak isteyen bir ülke. Saldırganları yakalamaya çalışıyoruz. " dedi.