Parke Tesisi Hız Ve Tasarruf Sağladı

Parke Tesisi Hız Ve Tasarruf Sağladı

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hayata geçirdikleri Kilitli Parke Taşı Tesisi ile belediyenin ciddi bir tasarruf içerisine girmesinin yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarının büyük oranda hız kazandığını söyledi.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Kilitli Parke Taşı Tesisi’ni gezdi. Atakum ilçesinde mevcut yolların onarılması ve yeni yolların açılması anlamında kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Taşçı, Kilitli Parke Taşı Tesisi ile bu çalışmaların hız kazandığını belirtti.
Tesis sayesinde Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarına hız kazandırmanın yanı sıra ciddi bir tasarruf içerisine de girdiklerini söyleyen Başkan Taşçı, “Atakum ilçesinde yollarda ciddi sorun var. Bu sorunların giderilmesi için ekiplerimiz durmaksızın çalışıyor. Bu kapsamda belediye imkanlarının yetersiz oluşundan hareketle Kilitli Parke Taşı Tesisi’ni hayata geçirdik. Kısa sürede hem çalışmalarımız büyük oranda hızlandı hem de maliyetlerimizde ciddi bir tasarruf sağlamış olduk. Çamurlu yollar artık parke taşı döşeli. Aynı zamanda istihdam anlamında da 20 gencimize bu tesisimizde çalışma imkanı sağlanmış oldu” dedi.
Kilitli Parke Taşı Tesisi üretiminin çift vardiya durumunda 60 bin, tek vardiya durumunda ise günlük 30 bin adet parke taşı olduğunu belirten Başkan Taşçı, “Asfalt çalışmalarına göre yüzde 40’lık bir tasarruf sağlayan tesisin toplam maliyeti 2 milyon TL’dir. Yüzde 40’lık oran ile yılda 1 milyon TL tasarruf sağlayan tesisimiz iki yılın sonunda kendini amorti etmiş de olacak. Öte yandan hızlanan çalışmalara bakıldığında ne kadar önemli bir proje olduğunu görüyoruz. Bu proje ile sokaklarımız güzelleşiyor, güzelleşmeye de devam edecek” diye konuştu.