’’ Partiler ikiye ayrıldı’’

’’ Partiler ikiye ayrıldı’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım seçimlerine iki gün kala çalışmalarını hızlandırdı. Partisinin il Başkanlığı tarafından Aydınlıkevler ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ‘AK Yürüyüş’ programına katılan Şahin, yürüyüş sonunda halka hitap etti.

Salı pazarı mevkiinde halka hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçmene tek başına iktidar çağrısında bulundu.

“İTALYA KOALİSYON HÜKÜMETİNİ YASAKLADI”

Seçimlere iki gün kala siyasi partilerin de ikiye ayrıldığını anlatan Şahin, “Bir tarafta koalisyoncular, bir tarafta da tek parti iktidarı isteyen tek başına iktidara talip AK Parti. Diğer siyasi partileri takip edin onların bir tek beklentisi var. Hiçbirinin tek başına iktidara gelme şansı yok böyle bir umutları ve hedefleri de yok zaten. Biz diyoruz ki, Türkiye eğer daha da gelişecekse, kalkınacaksa, halkımızın refah seviyesi daha da yükselecekse mutlaka iş başında tek parti iktidarı olmalıdır. Bu ülke koalisyon hükümetleri dönemini çok yaşadı. Niye koalisyona karşınız ey Mehmet Ali Şahin, koalisyon meşru bir hükümet modeli değil mi? Evet demokrasilerde koalisyonlarda olabilir. Bakın İtalya uzun yıllardır koalisyonlarla yönetildiği için birkaç ay önce bir kanun çıkararak koalisyonu yasakladı. Bıktık koalisyondan diye halkın baskısı ile parlamentodan bir kanun çıktı ve koalisyonu yasakladılar. İtalya Avrupa Birliğinin en güçlü ülkelerinden biri. Yüzde 41 oy alıp bir parti tek başına iktidara gelen kadar orada seçim yapmayı amaçlayan bir kanun değişikliği yaptılar. Uygulama nasıl olacak bilmiyorum” dedi.

“KOALİSYON HÜKÜMETLERİ İLE DÜNYANIN 10 ÜLKESİ ARASINA GİREMEYİZ”

Koalisyon hükümetlerinin ömrünün kısa olduğunu da belirten Şahin, “Ülkenin kalkınması, gelişmesi ve halkımızın refah seviyesinin yükseltilmesi için tek parti iktidarları gibi hiçbir koalisyon hükümetleri başarılı olamamıştı. O nedenle biz seçimlere iki gün kala AK Parti olarak milletimize diyoruz ki; bir siyasi partiyi tek başına iktidara getirin, 2019’a kadar Türkiye istikrarla yönetilsin. Hatta 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılına taşısın. 100. yıla geldiğimizde Türkiye Dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girebilsin. AK Parti Türkiye’nin önüne böyle bir hedef koydu. Bu hedefi yakalayabilmek koalisyon hükümetleri ile mümkün olmaz. Koalisyon hükümetleri ile Cumhuriyetimizin 100. Yılına geldiğimizde dünyanın 10 ülkesi arasına giremeyiz. Bunu ancak tek parti iktidarı başarabilir” ifadesinde bulundu.

“KOALİSYONCU OLDUK”

Şahin, diğer siyasi partilerinde çıkıp AK Parti gibi, ‘Biz tek başına iktidar istiyoruz” diyebilmeleri gerektiğini de kaydederek şunları söyledi:

“Ama hiçbiri diyemiyor. Ne CHP diyebiliyor, ne MHP diyebiliyor. Hatta terör örgütü cenazelerine katılmayan milletvekillerini cezalandıracağını iddia eden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş diyor ki, ‘En iyi yönetim koalisyon hükümetleridir’ diyor. Koalisyoncu olduk. Çünkü tek başına iktidara gelme umudu falan da yok. Acaba bir koalisyonda bir şey kaparmıyız. Türkiye’de en hızlı kalkınma, Türkiye’nin iki yakasının bir araya geldiği dönemler tek başına iktidar dönemleri olmuştur. Ahmetli Menderes dönemi böyle bir dönemdir. 1965-69 Süleyman Demirel dönemi, 1983’de geldiği iki dönemlik Turgut Özal dönemi böyle bir dönemdir. Kurucu Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti’nin 2002’de yaladığı iktidar böyle bir dönemdir. Sizden bir tek şey istiyoruz, eksiğimizi tamamlamalıyız ve tek başına iş başına diyerek AK Parti’yi iktidara getirmelisiniz. Bunu başaracağınıza inanıyoruz.”

"KOALİSYONCULARIN HAYALLERİ DEĞİL, TÜRKİYE’NİN, TÜRK İNSANININ HAYALLERİNİN GERÇEKLEŞMEYE İHTİYACI VAR"

Türkiye’nin 1 Kasım’dan sonra yeni maceralara tahammülü olmadığını da kaydeden Mehmet Ali Şahin, "Koalisyoncuların hayalleri değil, Türkiye’nin, Türk insanının hayallerinin gerçekleşmeye ihtiyacı var. Anket yapmış bir firma. Halka koalisyon hükümeti mi istersiniz, tek başına iktidar mı diye halka sormuşlar. Yüzde 65’i biz tek başına iktidar istiyoruz demiş. Akıl için yol bir. İnşallah Pazar günü akşam Türkiye yeniden istikrarı yakalayacak, demokratik istikrarı yakalayacak. 7 Haziran’dan sonra piyasadaki siyasi belirsizlik sonucu ekonomide meydana gelen o sıkıntılar siyasi istikrarla birlikte birbir atlatılacak. Ekonomi istikrar ve siyasi istikrar birlikte hedef doğru yürüyecek. Bunu sizler sağlayabilirsiniz. Bu konuda Türkiye’nin beklentisini halkımız sandıkta ortaya koyacaktır" diye konuştu.