Pasaport yenileme işlemi E-pasaport dönemi ile internetten yapılabiliyor!

Pasaport yenileme işlemi E-pasaport dönemi ile internetten yapılabiliyor!

Küreselleşen modern yüzyıl dünyasında artık insanların uluslar arası seyahatlerini gerçekleştirebilmeleri için pasaport uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de vatandaşların pasaport sahibi olmaları gerekiyor. Bu kapsam dahilinde de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların yurtdışı seyahatleri gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nden pasaport başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşın almış olduğu pasaportlarının belirli bir süre geçerliliği bulunduğundan , geçerlilik süresi dolan pasaportuna yönelik olarak pasaport yenileme başvurusu gerçekleştirmeleri gerekiyor. Vatandaşların yurtdışı seyahatlerini sürdürebilmesi için öncelikli olarak geçerlilik süresi dolmuş olan pasaportuna yönelik olarak yenileme işlemini gerçekleştirmesi gerekliliği bulunuyor.

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisinin bireysel yaşantı içerisinde olduğu gibi kurumsal ve kamusal alanlarda da kendisine son derece etkin ve kapsamlı şekilde yer edinmeye başlaması ile birlikte son derece kaliteli kamu hizmetlerinin vatandaşlara sunulmaya başlanması sağlanıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen ileri nesil teknoloji dünyasında artık insanların yurtdışı seyahatleri konusunda da modern yüzyıl teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklardan ve fırsatlardan yararlanabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile pasaport uygulamalarında e-pasaport modeline geçiş gerçekleştirildi. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların pasaport yenileme işlemleri yönünden de önemli değişimlerin meydana gelmesine neden oldu.
 
Türkiye’de yurtdışı seyahatleri gerçekleştirecek vatandaşların sahip olması gereken pasaportlarının belirli olan geçerlilik süreleri 3 ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 3 yıl şeklinde oluşturulurken, bu geçerlilik süreleri sona eren pasaportlara yönelik olarak pasaport yenileme işlemini gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor. Vatandaşların modern yüzyıl Türkiye’sinde geçerlilik süresi dolmuş olan pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme işlemlerini sadece Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirebilme şansına bulunuyor. Bu çerçevede de vatandaşların pasaport işlemlerinde modern yüzyıl teknolojisinin sunduğu hizmet olanakları ile daha hızlı, daha modern ve daha kolay biçimde işlem gerçekleştirilmesinin sağlanabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet teknolojileri de etkin bir şekilde kullanılıyor.
 
Bu çerçevede yeni geçilen e-pasaport modeli çerçevesinde vatandaşların pasaport yenileme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet üzerinde oluşturulmuş olan e-pasaport hizmetleri ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede de e-pasaport modeline geçilmesi ile birlikte vatandaşların yine geçerlilik süresi bulunan pasaportlarının kullanım süreleri sona erdiğinde pasaport yenileme işlemi yapamıyor. Bu çerçevede pasaport yenileme işlemleri yerine vatandaşlar yeni pasaport için e-pasaport başvurusu gerçekleştirebiliyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulmuş olan e-pasaport hizmetleri portalı üzerinden pasaport işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.