Pasinler’de Şair Nefi Ömer Anma Programı Düzenlendi

Pasinler’de Şair Nefi Ömer Anma Programı Düzenlendi

Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği Divan Edebiyatının önemli isimlerinden ve Erzurum Hasankaleli Şair Nefi Ömer’i ölümünün yıl dönümünde düzenlediği etkinlikle andı.
Pasinler Tur Yay Der tarafından ilçenin önemli şahsiyetlerinden Divan Edebiyatının önemli isimlerinden Erzurum Hasankaleli Şair Nefi Ömer, dernek binasında düzenlenen programda rahmet ve saygıyla anıldı. Programda Şair Nefi Ömer’in hayatı edebiyat öğretmenlerinden Yakup Azbay tarafından sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Şairin şiirlerinin okunduğu program yöresel yiyeceklerden oluşan ikramla son buldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tur Yay Der Başkanı Ünsal Kırmacı, "Divan Edebiyatının en önemli şairlerinden olan Şair Nefi Ömer, Erzurum’un Hasankale ilçesinde dünyaya gelmiş bir şahsiyetimizdir. Ölümünün yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bu yıl birincisini düzenlediğimiz Şair Nefi Ömer’i anlamak isimli programımız bundan sonraki yıllarda da geleneksel olarak her yıl düzenlenecektir. Pasinler ilçemizde yetişen ve hem insanlığa hem de devletimize önemli katkılarda bulunan şahsiyetlerimizi anmak bizim birinci önceliğimizdir şeklinde konuştu.