Pavel Vrba: "bütün Oyuncularım Yarınki Maça Hazır"

Pavel Vrba: "bütün Oyuncularım Yarınki Maça Hazır"

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Teknik Direktörü Pavel Vrba, bütün oyuncularının Türkiye maçına hazır olduklarını ve yarın oynanacak maçtan iyi bir sonuçla ayrılacaklarını söyledi.
A Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu’nda yarın Türkiye ile karşılaşacak Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’nda teknik direktör Pavel Vrba, maçın oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda açıklamalarda bulundu. Bütün oyuncularının yarınki maça hazır olduğunu vurgulayan Vrba, İstanbul’da iki kez Türk takımlarıyla karşılaştığını belirtti. Tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş’a yenildik, ikinci maçta Fenerbahçe ile berabere kaldık. Şimdi üçüncü maçta üçüncü skoru alacağımızı düşünüyorum. Üçüncü maçında buradan galibiyetle ayrılacağımı düşünüyorum" dedi.
Grupta favorinin sorulması üzerine Vrba, "Hollanda’nın favori durumunun devam ettiğini düşünüyorum. İkincilik için Türkiye ve Çek cumhuriyeti; ama aynı zamanda bu takımların İzlanda ile yapacağı maçların grubun sonucunu belirleyeceğini düşünüyorum" cevabını verdi.
"TÜRK MİLİ TAKIMI OYUNCULARI KALİTELİ"
Türkiye’de eksik oyuncuların olduğunun hatırlatılması üzerine Vrba, "Türk Milli Takımı oyuncuları kaliteli, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan gelen oyunculardan oluşuyor. 5-6 oyuncunun sakatlığında bile yerlerine son derece kaliteli oyuncular gelebilir. Böyle bir durum bizim için avantaj değil, dezavantaj olabilir. Çünkü onların yerine gelen oyuncular kendilerini göstermek istemesiyle daha iyi performans ortaya çıkabilir. Türk Milli Takımı’nın taktik bilgisi, top tekniği çok iyi olan, iyi paslaşabilen, iyi pozisyon alabilen oyuncuları var. Her durumun altından kalkmayı becerebilen oyuncuları var. Yarınki maçtan başarılı bir skor almak için özellikle hücumda uyanık olmalıyız. Bulduğumuz fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Ancak aynı zamanda da savunmada çok iyi konsantre olmamız ve basit hatalar yapmamalıyız. Yeterince konsantre olursak yarınki maçtan iyi bir skorla ayrılacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
SİVOK: "GÖKHAN TÖRE ÇOK TEHLİKELİ"
Basın toplantısında konuşan oyunculardan Tomas Sivok ise uzun bir sakatlığın ardından milli takıma geri döndüğünü belirterek, "Bu benim için gerçekten çok değerli. Teknik direktörümü teşekkür ederim. Bizim takımdan 7 oyuncu milli takıma çağrıldı. Tolga Zengin ve Ersan Gülüm’ün ilk 11’de olacağını tahmin ediyorum. Türk Milli Takımı kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Yarın bizi zor bir maç bekliyor" şeklinde konuştu.
Türkiye’den çekindiği oyuncu olup olmadığı şeklindeki soruya Tomas Sivok, "Taraftarlar yarın ki maçta en önemli unsur olacaktır. Arda Turan, Galatasaray ve milli takımdan tanıdığımız bir oyuncu. Maç içinde skoru değiştirebilecek bir oyuncu. Son zamanda Atletico Madrid’de çok formda. Aynı zamanda ilk 11’de başlar mı bilmiyorum ama bizim takımdan Gökhan Töre de çok formda. Onun da tehlikeli bir oyuncu olduğunu söylemek gerekir" dedi.
"TÜRKİYE’NİN EN İYİ KALECİSİ BİZİM KALECİMİZ"
Sivok, kaleci Volkan’ın eksikliğinin bir kayıp olmadığını, aksine Tolga Zengin’in kalede olmasının bir avantaj olduğunu vurgulayarak, "Bence bu oyuncuların eksikliği Türk Milli takımı için kayıp olmayacaktır. Belki Kadlec kabul etmeyecektir ama Türkiye’deki en iyi kaleci bizim kalecimiz olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla kalecinin değişmesi kayıp değil avantaj olabilir. Türk Milli Takımı oyuncu havuzunda kaliteli oyuncular var. Birkaç oyuncunun olmamasının Türk Milli Takımı için eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Şans bulan oyuncular kendilerini göstermek için belki asıl oyunculardan daha iyi oynamaya çalışabilirler" sözlerini sarf etti.
MICHAL KADLEC: "HARİKA BİR ATMOSFER OLACAK"
Michal Kadlec de, yarın harika bir atmosfer olacağını ifade ederek, "Stadımızda ısınmadan itibaren inanılmaz bir ortam oluşuyor. Taraftarların şarkılarıyla beraber herkesin havaya girdiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda da bana karşı tepki olacağını düşünmüyorum. Bugün gazetelerde güvenlik açısından kimimizin kafasında soru olduğu yazıldı. Ancak böyle bir kesinlikle söz konusu değil. Hiçbirimizin ne taraftar tepkisinden ne de herhangi bir şeyden korkumuz yok. Burada son derece güzel ve medeni bir atmosfer olacağına kesinlikle eminiz" diye konuştu.
"2008’DEKİ 3-2’LİK MAÇI HİÇBİRİMİZ UNUTMADIK"
Türkiye’nin uzun bir süredir büyük turnuvalara katılamamasıyla ilgili bir soruya da Kadlec, "Kesinlikle bu konuyu oyuncular arasında konuşuyoruz. 2008 deki 3-2’lik maçı hiçbirimiz unutmadık. Türkiye’de bu kalitede oyuncular ve bu kadar iyi teknik direktörler ve bu kadar ciddi bir yatırım varken elbette onlar için büyük düş kırıklığı oldu uzun süredir büyük bir turnuvaya katılmamış olmak. Hem bu sebepten hem de ilk maçtaki İzlanda’ya 3-0 aldıkları mağlubiyetten dolayı üzerilerinde çok büyük baskı olacak. İlk maçtan sonra çok ciddi bir eleştiri aldılar. Yarınki maça tüm gücüyle Türk Milli Takımı oyuncuları asılacaktır. Onların üzerindeki baskıyı tersine çevirip kendimize avantaj olarak kullanmaya çalışacağız" dedi.