Pazarlar’da Esnafa Hijyen Eğitimi Verildi

Pazarlar’da Esnafa Hijyen Eğitimi Verildi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde esnaflara, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde insani tüketim amaçlı üretim yapan tesislerde çalışanlara hijyen eğitimi verildi.
Pazarlar Esnaf ve Sanatkarlar Temsilciliği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde esnafa hijyen eğitimi verilerek, eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan esnaflara belge verildi.
Gıda ve gıda temasında bulunan esnaf ile sağlık sektörünü ilgilendiren bütün meslek alanlarında hijyen eğitimi alma zorunluluğu nedeniyle başlatılan çalışmalar kapsamında eğitim verildiği bildirildi.
Hijyen Eğitimi kursunu Pazarlar Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ayça Tülüoğlu tarafından verildi. 8 saat süren kursa 19 kişi katıldı.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Halkın sağlığı, tüketicinin korunması, tüketici sağlığı büyük önem arz etmektedir. Esnafın hijyen kurallarına riayet etmesi konusunda eğitim ve eğitimde verilen bilgilere uygulama alanında uyulması uygulamaya konulması gerekir. İlgili bütün meslek dallarının eğitime katılmalarını bekliyoruz. Eğitim açısından gerek yer sorunumuz gerekse eğitimci sıkıntımız olmadığı için katılım oranı ne kadar yüksek olursa olsun bizim için sorun teşkil etmemektedir. Bizim için önemli olan süre bitiminden önce bütün meslek guruplarının eğitime tabi olmaları, hijyen eğitimsiz kimsenin kalmamasıdır. Ayrıca Halk Eğitim merkezimizde bağlama, gitar, katı yakıtlı kalorifer ateşçiliği, Kadınlara yönelik Cenaze Hizmetleri ve bilgisayar kurslarına vatandaşlarımızın başvurularını bekliyoruz" denildi.(MB-EFE)