Pedro'dan Beşiktaş'la ilgili önemli açıklamalar

Pedro'dan Beşiktaş'la ilgili önemli açıklamalar

Siyah-beyazlı futbolcu Pedro Franco, hafta sonu oynanacak Çaykur Rizespor maçı için takımla birlikte hazırlıklarını Nevzat Demir Tesisleri’nde sürdürüyor. Kolombiyalı futbolcu takımının dünkü antrenmanı öncesi sorularımızı yanıtladı. Yeni sezonda elinden gelenin en iyisini yapmak için çalışmalara devam ettiğini vurgulayan Franco, “Sezonun ilk maçından da galibiyetle ayrıldığımız için mutluyum” diye konuştu.

UYUM SÜRECİ

Franco, siyah-beyazlı kulübe transfer olduğunda bir alışma sürecinden geçtiğini dile getirerek, Güney Amerika’dan gelip yeni bir ülkeye alışmanın, bilmediği bir ligi tanımanın zor olduğunu söyledi.

Beşiktaşlı futbolcu Pedro Franco, “Adaptasyon sürecini olumlu yönde atlattığıma inanıyorum. Ligin ikinci yarısında da iyi bir performans gösterdiğime inanıyorum. Bundan sonra da burada üzerine ekleyerek devam etmek istiyorum” açıklamasını yaptı.



SÜPER LİG DEĞERLENDİRMESİ

2014-2015 sezonunu değerlendirmesi istenen siyah-beyazlı futbolcu, “Çok zor bir lig. Büyük takımlar dışında diğer takımlar da karşılaşmalara çok iyi hazırlanıyor. Hiçbir maç kağıt üzerinde oynanmıyor. Sahaya çıktığınızda görüyorsunuz maçın ne kadar zor olduğunu. Biz de ilk maçımızı oynadık ve galibiyetle başladık. Ayrıca diğer kulvarlarda da maçlarımız olduğu için hepsine en iyi şekilde hazırlanmalıyız” diye konuştu.

TAKIM UYUMU

Franco, takım içerisinde bir bütünlük ortamı oluşturduklarını ve bunu daha da ileriye taşıyıp şampiyon olmak istediklerini sözlerine ekledi.

BEŞİKTAŞ’IN HEDEFLERİ

Şampiyonlar Ligi Play-off turunda karşılaştıkları Arsenal maçlarının oldukça yüksek kalitede oynandığını ifade eden Pedro Franco, “Beşiktaş gibi bir kulübün hedefi birkaç maç iyi oynamak olmamalı. Beşiktaş’ın, katıldığı her turnuvada şampiyonluk hedefi olmalı. Bizim için hedef her zaman başarı ve her zaman şampiyonluk olmalıdır. Avrupa’da hem Beşiktaş’ı hem de Türk milletini en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.

TÜRK FUTBOLU

Beşiktaş’ın genç Kolombiyalısı Pedro Franco, Türk futbolunun daha katedecek yolunun çok olduğunu ve Türk futbol ailesi içinde yer alan herkesin ülke futbolunun gelişmesi adına çabalarda bulunması gerektiğini belirtti.

BİREYSEL GELİŞİMİ

Franco, 1 yıldır Türkiye’de oynamasına rağmen kendini çok geliştirdiğini ve bu gelişiminin daha tamamlanmadığını, ilerleyen dönemlerde ise hem saha içinde hem de saha dışında daha iyi olmak istediğini söyledi.

RONALDO VE ZAGO

Futbolda defansın ortasında oynayan iki stoperin tarihte hem iyi bir ikili olarak anıldığını ve buna bağlı olarak Beşiktaş’ta da bir dönem Ronaldo ve Zago’nun oluşturduğu ikilinin siyah-beyazlı kulübün tarihine geçtiğinin hatırlatılması üzerine Franco, şu şekilde cevap verdi:

“Tabii ki stoperler çift halinde tanınıyor hep. Ama bireysel olarak baktığımızda da her oyuncu oynadığı kulüpte iyi bir iz bırakmak istiyor. Bizim üzerimize düşen de her gün burada sıkı bir şekilde çalışıp, bu formanın hakkını vermek. En önemlisi ise alçak gönüllü olmak ve insanların takdirini beklemek. İnsanlar seni bir süre sonra iyi bir şekilde ve takdir ederek hatırlayınca gerçekten güzel oluyor. Ama futbolda kazanılan şampiyonluklar ve kazanılan kupalar bunlara sebep oluyor. Günbegün en iyi şekilde hazırlanıp, çalışarak ondan sonraki yıllarda da bu ikililer, tekliler bireysel olarak en iyi oyuncular en güzel şekilde hatırlanacaktır” yorumunda bulundu.

AVRUPA HEDEFİ

Beşiktaşlı futbolcu Pedro Franco, her futbolcu gibi kendisinin de hedeflerinin olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Avrupa’nın en iyi takımlarından bir tanesinde oynamak isterim. Her zaman isterim ama futbola baktığınızda her zaman her şey istediğiniz gibi gitmeyebiliyor. Bugüne ve bugün nerede olduğunuza bakmanız lazım. Ben Beşiktaş’tayım. Beşiktaş’ın, katıldığı bütün liglerde, bütün turnuvalarda en üst seviyeye çıkması ve kupaları kazanması için elimden geleni yapacağım. Belli seviyeye geldikten sonra teklifler de olur. Bunları çok da düşünmeyip günü düşünmek lazım. Günbegün çalışıp, o seviyelere gelip beklemek lazım."