Peşmergeye büyük darbe!

Peşmergeye büyük darbe!
Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver: "IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'u işgal etmesiyle başlayan çatışmalarda 999 Peşmerge öldü, 4 bin 596 Peşmerge de yaralandı" dedi.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, düzenlediği basın toplantısında, "IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'u işgal etmesiyle başlayan çatışmalarda 999 Peşmerge hayatını kaybetti, 4 bin 596 Peşmerge de yaralandı" dedi.

Yaver, tüm güçlerin Peşmerge Bakanlığı çatısında birleştirilmesi yönünde Mesut Barzani'nin kesin emri olduğunu belirterek, "Ekonomik kriz ve IŞİD'le girilen savaş, Peşmergelerin birleştirilmesini geciktirdi. Ancak çalışmalar sürüyor" diye konuştu.

Ölen IŞİD mensupların yönelik hakaret içerikli görüntülere yasak getirdiklerini anlatan Yaver, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) de bu konuyu bakanlıklarına sorduğunu dile getirdi. Irak'ta Ulusal Güvenlik Gücü oluşturulmasıyla ilgili bir soru üzerine Yaver, "böyle bir güce ihtiyaçlarının olmadığını, Kürt bölgesinin bu tartışmanın dışında kaldığını" söyledi.

Kobani'deki duruma da değinen Yaver, ihtiyaç olduğu sürece Peşmergelerin, bölgede görev almaya devam edeceğini ifade etti.