Petran Kayak Şenliği İlginç Görüntülere Sahne Oldu

Petran Kayak Şenliği İlginç Görüntülere Sahne Oldu

RİZE (İHA) Rize’nin İkizdere İlçesi Meşe Köyü’nde bu yıl 8. Si düzenlenen Petran Kayak Şenliği ilginç görüntülere sahne oldu.
Rize’nin 2 bin 200 rakımlı Meşe Köyü (Petran Yaylası’nda) düzenlenen şenliğe amatör ve profesyonel çok sayıda kayakçı katıldı. Türkiye’nin bir çok bölgesinden meraklılarında katıldığı şenlikte bölgede 200 yıldır kullanılan, son 8 yıldır ’petranboard’ ismi verilen kayak tahtaları ilgi odağı oldu. Meşe köyü sakinlerinin petranboard ismini verdikleri yarı ilkel kayak tahtaları ile profesyonel kayakçılara taş çıkartmaları dikkat çekerken, tahtayı kullanmakta güçlük çeken amatör kayakçıların kazaları da ilginç görüntüler oluşturdu. Petranboardın üzerinde durmakta zorluk çekerler arasında İkizdere Kaymakamı Abdil Koç da yer aldı. Bir süre kayak tahtasını inceleyen Koç kaymaya başlamasının ardından saniyeler geçerken düşerek kara gömüldü. Tahta ile kayma cesareti gösteremeyenler ise yanlarında getirdikleri naylonlar ile kaydılar.
Köy sakinleri yaptıkları açıklamada, “Eskiden yüzme tahtası dediğimiz son yıllarda ise petranboard denen bu tahta yaklaşık 200 senedir köyümüzde kullanılıyor. Geçmişte ulaşım amacı ile kullanırdık. Artık eğlence amacı ile kullanılıyor” dediler.
Köyde misafir olan kayakçılar ise petranboardın kendileri için ilginç bir tecrübe olduğunu belirttiler.
İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, yaptığı açıklamada “Snowboardun Avrupa’daki geçmişi 60 yıl. Bizim burada yüzme tahtalarla yaptığımız ’petranboard’ da yaklaşık 200 yıllık geçmişi var. Petranboard, snowboardın atasıdır. Geçmişte bu tahta ulaşım amacı ile kullanılıyordu. Artık eğlence spor amaçlı kullanılıyor” dedi.