Petrol fiyatlarıyla ilgili şok tahmin!

Petrol fiyatlarıyla ilgili şok tahmin!
Petrol tahminleri arasındaki uçurum artıyor. Goldman Sachs Başkanı, fiyatların 30 dolara inebileceğini belirtirken, OPEC Genel sekreteri ise "Dip yaptı gelecekte 200 dolara çıkabilir" diyor.

Gary Cohn, petrol fiyatlarının muhtemelen düşmeye devam edeceğini söyledi. CNBC'ye konuşan Cohn, petrol fiyatlarının 30 dolara kadar inebileceğini kaydetti.

Piyasalarda tahvil kralı olarak bilinen yatırım uzmanı Jeffrey Gundlach ise petrol 90 dolara çıkacak söylentilerine inanarak alım yapılmaması gerektiğini belirtti. Gundlach, "Petrol fiyatları bu yıl 90 dolara çıkmayacak iddiasına ise yüklü para yatırabilirim" dedi.

FED ÖNCESİ 49-50 DOLAR BANDINDA

Petrol patronu T. Boone Pickens Aralık ayında CNBC yayında petrolün varil fiyatının önümüzdeki 18 ayda yeniden 90-100 dolara çıkacağını aktarırken, OPEC Genel Sekreteri El Bedri ise dün yaptığı açıklamada petrol fiyatlarının dibe vurduğunu, gelecekte yeniden 200 dolar seviyesine kadar çıkabileceğini belirtmişti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu gece son erecek toplantısında 'gevşemeye devam' kararı çıkacağına ilişkin beklentilerle dolar gevşeyince, Brent petrolünün fiyatı yeniden 49 -50 aralığına yükseldi. Küresel piyasalarda bugün en yüksek 49.18 doları gören Brent petrol 49.0 dolar üzerinde hareket ederken, en yüksek 45.83 doları gören ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı da 45.5 doların üzerinde tutunuyor.