Pilotluk hayali FETÖ'ye takıldı!

Pilotluk hayali FETÖ'ye takıldı!

Konya'da yaşayan Ömer Özşahin, iki yıl önce girdiği Hava Harp Okulu sınavlarında, bütün elemelerden başarıyla geçmesine rağmen babasının FETÖ imamıyla tartışmasından dolayı pilotluk hayalinden vazgeçmenin üzüntüsünü yaşıyor.


Konya'nın Sarayönü ilçesi Gözlü Mahallesi'nde yaşayan Ömer Özşahin (20), tarımla uğraşan ailesinin desteğiyle eğitim hayatına devam ederken, okuldan arta kalan zamanlarda da babasına yardım ediyordu.

İlkokulu mahallesinde, ortaokul ve liseyi de Sarayönü'nde tamamlayan Özşahin, hayalini kurduğu pilotluk için hava harp okuluna girmek istedi. 2014'te girdiği üniversite sınavında ilk 60 bin kişi arasında yer aldı. Babası Hanefi Özşahin ile İstanbul Yeşilyurtta'ki Hava Harp Okuluna başvuran Özşahin, buradaki sınavlarda başarılı oldu ve Yalova'da "Uçuş ve Atışlı Tatbiki Eğitim Kampı"na alındı.

Hayallerine bir adım daha yaklaşan Ömer Özşahin, buradaki kampın sonunda girdiği sınavlarında yüksek performans göstermesine rağmen Hava Harp Okulundan nedensiz şekilde elendi.

- Eşyalarını kapı önüne atmışlar

Darbe süreci sonrasını ibretle izleyen Ömer Özşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce üniversite sınavına hazırlanmak için yerleştiği Konya'da FETÖ'nün dershanesine kayıt olduğunu ve FETÖ'nün evinde kaldığını söyledi.

Özşahin, sınava hazırlık sürecinde kaldığı evde "abiler"in sürek FETÖ elebaşının sohbetlerini dinlemeleri için baskı kurduğunu, kitaplarının okutulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Özşahin, çocukluğundan itibaren pilot olmanın hayalini kurduğu için Hava Harp Okuluna gitmeyi istediğini ancak rgüt imamlarının buna sıcak bakmadığını dile getirerek, örgüt imamlarının isteği dışında hareket ederek Hava Harp Okuluna başvurunca uyarı aldığını aktardı.

- "Alay komutanı uçuş sırasında baskı uygulamaya başladı"

Özşahin, sınav öncesi evde kendilerine anlatılan bazı şeylere karşı çıktığını, bunun da örgütün ileri gelenlerini rahatsız ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kaldığım evde, sınavdan önce yetkili bir 'abi' ile tartışma yaşamış, Müslümanlığın sadece o evlerde yaşandığına dair bir şeyler söylenince karşı çıkmıştım. Sonrasında öğrendim ki; babam da kendisini arayan FETÖ imamıyla tartışmış, sert cümleler kullanmış. Sınav sonrası, ilk etapta başvuru yaptığım okuldaki mülakatlara girdim. Psiko-motor, spor sınavları vardı, bunlarda başarılı oldum. Sözlü mülakatları da geçtikten sonra sağlık problemim olmadığı için Yalova'daki uçuş ön eğitimlerinin verildiği kampa katıldım. Ön hazırlıklarda başarı gösterdim, uçuşlarda iyiydim. Uçuş sınavının yapılacağı gün, alay komutanı sebep yokken, çeşitli bahanelerle herkesin içinde beni azarlamaya başladı. Uçuş sırasında baskı uygulamaya başladı. Okula girme isteğimden vazgeçirmeye yönelik ithamlarda bulundu. Diğer adaylardan daha yüksek performans göstermeme rağmen, sınav sonunda 'Üzgünüm, başarısız oldun' dedi ve beni eledi. Hakkımı gasp edenlerin cezalandırılmasını istiyorum."

Elendikten sonra geldiği Konya'da, eşyalarını toplamak için kaldığı eve gittiğini anlatan Özşahin, "Baktım ki; kitaplarımı, kıyafetlerimi ve bütün eşyalarımı kapının önüne atmışlar. Şok oldum. Kimse de bir şey demedi. Bu şekilde örgütle ilişkimiz kesilmişti. Babamla bölge imamı arasında geçen tartışmayı sonradan öğrendim ve yaşadıklarımın nedeninin bu olduğunu anladım. Adeta kafam, 'dank' etti." diye konuştu.

- "Bir grubun, cemaatin üyesi olsun diye yetiştirmedim evladımı"

Baba Hanefi Özşahin ise oğlunun üniversiteye hazırlık sırasında FETÖ'nün dershanesine gittiğini, örgütün bölge yöneticilerinin de kendisini sürekli aradığını anlattı.

Zaman zaman sıklaşan bu telefon görüşmelerinden duyduğu rahatsızlığı bölge imamına söylediğini aktaran Özşahin, şöyle devam etti:

"Tarlada boru değiştirirken arayan bölge imamına; 'Neden bu kadar sık arıyorsunuz, amacınız ne?' diye sordum, tartıştık. 'Devlete vatana hizmet etmek için, İslami değerleri bilen temiz çocukları yerleştirmek için uğraşıyoruz' dedi. Ben de 'Bir grubun, cemaatin üyesi olsun diye yetiştirmedim evladımı, sadece kendinizi mi Müslüman görüyorsunuz. Ordu içindeki en kötü insan bile sizin Pensilvanya'dakinden daha vatanseverdir' dedim. Bu konuşmadan sonra telefonu yüzme kapattı. Bu tartışmadan bir süre sonra girdiği sınavda oğlumu elediler. Anladım ki, söylediklerim onları rahatsız etmiş."

Baba Özşahin, oğlunun, elemeleri de kendi başarısıyla geçtiğine dikkati çekerek, "Cemaat benden şunu bekledi; 'Çocuğunuz bizden olacak, bizim dediğimizi yapacak.' Bundan dolayı çok kızdım. Olanda hayır var diye düşünüyorum. Nasıl bir örgüt olduğunu gördük." ifadelerini kullandı.