Piyano sanatçıları Nilüfer’de buluşuyor

Piyano sanatçıları Nilüfer’de buluşuyor

Sanatın kalbinin attığı Nilüfer’de, 10-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek ve Bursa’da bir ilk olacak Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali’ne Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da çok sayıda sanatçı katılıyor.



-Nilüfer Belediyesi ile Mix Müzik & AkademiX tarafından düzenlenen Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali’nin kapanış konserini dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say gerçekleştirecek.

İlklerin kenti Nilüfer, Bursa’da yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Nilüfer Belediyesi ve Mix Müzik & AkademiX işbirliği ile Bursa’da ilk kez Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali düzenlenecek. 10-14 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali ile hem genç müzisyenlere kendilerini keşfetme fırsatı verilecek hem de sanatseverler dünya notalarını dinleme fırsatı bulacak. Düzenlenecek uluslararası piyano yarışmasında genç yeteneklerin keşfedilmesi sağlanırken, festival kapsamında gerçekleştirecek konserlerde de sanat severler değerli isimleri dinleme fırsatı bulacak

AÇILIŞ KONSERİ BURSA BÖLGE DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN

Bursa halkını piyano ile buluşturacak Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali’nin açılış konserini Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Bursa Devlet Bölge Senfoni Orkestrası ile birlikte Gülsin Onay verecek. Yarışma süresince Türkiye’den ve yurtdışından ünlü piyanistler müzikseverlerle buluşacak. Bu kapsamda NY Long Island Konsevatuarı Piyano Bölüm Başkanı Prof. Tamara Poddubnaya ile Almanya'da yaşayan müzisyen Tomislav Baynov birlikte sahne alacak. Ayrıca North Quartet, Moskova Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Vladimir Trop ve Türk Hava Kuvvetleri’nin Caz Orkestrası olan Cazın Kartalları verecekleri konserlerde dünyanın notalarını Nilüfer’e taşıyacak.

ÖDÜL TÖRENİNDE FAZIL SAY KONSERİ

Çok sayıda ünlü ismin ağırlanacağı festivalde kapanış konserinde de çok özel anlar yaşanacak. Müzik severlerin ilgisini çekecek çok sayıda etkinliğin düzenleneceği festivalin ödül töreni görkemli olacak. 14 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek ödül töreninde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say konser verecek.

YARIŞMAYA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Müzik festivali ve piyano yarışmasının aynı anda yapılacağı organizasyonda birbirinden değerli isim ve gruplar sahne alacak. Yarışma ve festival boyunca 5 sahne kullanılacak. Uluslararası Piyano Yarışması, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde yapılacak. Piyano yarışmasında, uluslararası müzik otoritelerinden seçkin akademisyenler ve müzik insanları jüri olacak. 6 ülkeden 9 jüri üyesinin yer alacağı piyano yarışmasının jüri başkanlığını NY Long Island Konsevatuarı Piyano Bölüm Başkanı Prof. Tamara Poddubnaya, eş başkanlığını da Moskova Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Vladimir Tropp yapacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler 15 Kasım 2016 tarihine kadar www.niluferpianoimc.com adresinden başvuruda bulunabilecek. Büyük ses getirecek Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali’ne, hem Türkiye’den hem de yurtdışından geniş katılım bekleniyor. Yarışma ve festival kentin müzik kültürüne geniş katkıda bulunacak ve yeni yeteneklerin keşfedilmelerinde önemli yer alacak. Farklı kültürlerin buluşacağı Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali aynı zamanda müzik alanında başka ülkelerin potansiyellerini görmek ve bu konuda ülke olarak bulunduğumuz seviyenin tespitini yapmak, yaşadığımız kentin kültür sanat anlamında tanınırlığını arttırmak, piyano alanında kentimizin cazibesini ve halkın piyanoya ilgisini artırmanın yanı sıra piyano alanında beste teşvikini sağlamak açısından da önem kazanıyor.

ULUSLARARASI PİYANO YARIŞMASI KURALLARI

Yarışmacıların başvuru esnasında ve sonrası kabul etmiş sayıldığı kurallar şöyle:
- Bursa Nilüfer Belediyesi ile AkademiX Güzel Sanatlar Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması 10-14 Aralık 2016 tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde yapılacak. - Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali bütün ülkelerden, yedi kategoride belirtilen her yaşa açıktır. - Piyano yarışmasına katılımcı olmak için www.niluferpianoimc.com adresindeki başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekiyor. Yarışmacılar bağımsız olamazlar, bir eğitmen ve (veya) eğitim kurumu (müzik okulu) belirtmek zorunludur. - Adayların gerekli katılım ücretini formun yönlendireceği şekilde online ödeme yöntemiyle göndermeleri gerekmektedir. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Kasım 2016 gece yarısına kadardır. - 1., 2. ve 3’lük derecesi elde edenler diploma, katılım sertifikası, madalya ve yarışma komisyonunun belirlediği özel ödülleri almaya hak kazanacaklar.
-. Piyano yarışması 7 ayrı yaş kategorisinde yapılacak olup, bütün dünya ülkelerinden katılıma açıktır.

GRUP YAŞ SÜRE GRUP A 9 yaşa kadar En fazla 8 dakika GRUP B 13 yaşa kadar En fazla 12 dakika GRUP C 16 yaşa kadar En fazla 15 dakika GRUP D 18 yaşa kadar En fazla 20 dakika GRUP E 24 yaşa kadar En fazla 25 dakika GRUP F 28 yaşa kadar En fazla 30 dakika GRUP G 32 yaşa kadar En fazla 40 dakika
Yaş hesaplaması yarışma açılış günü esas alınarak hesaplanacaktır.

- Tüm yarışmacıların yol, konaklama ve yemek masrafları kendilerine ait olacaktır. - Yarışmada çalınacak eserler ezber olmak zorundadır. - Yarışmacıların performans sıralaması ve geniş program 01.12.2016 tarihinde www.niluferpianoimc.com adresinde yayınlanacaktır. - Jüri 14 Aralık 2016’da tüm kategorilerin birincileri arasında yapılacak ek yarışmada GrandPrix değerlendirmesi yapacaktır.