Piyasalarda son durum!

Piyasalarda son durum!

Uluslararası piyasalarda değer kazanan dolara rağmen, altın fiyatları Irak’la artan küresel siyasi riskler nedeniyle yükseldi. Pazartesi Avrupa seansı öncesi 1284 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı 2 haftanın en yükseğine erişti. Altın fiyatı Cuma’ya göre yüzde 1’e yakın primli seyrediyor.

Yılbaşından bu yana yüzde 6,5 değer kazanan ons fiyatında uzmanlar yılın ikinci yarısında zayıf seyrin sürmesini bekliyor. Ancak jeopolitik risklerin sarı metalin fiyatında dönemsel sıçramalar yaratabileceğini belirtiyor.

DOLAR ZİRVEDE
Irak’taki gelişmelere bağlı endişelerle dolar kurunun dünyada değer kazanması, Türk lirası karşısında da yükselmesine neden oldu. Nisan sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaşan dolar kuru sabah saatlerinde 2,1399’a kadar yükseldi.

TÜRK LİRASI DOLAR KARŞISINDA SERT DEĞER KAYBETTİ

Rehine krizinde hafta sonu bir gelişme olmaması ve yurt dışında değer kazanan dolar kuru Türk lirasının dolar karşısında sert değer kaybetmesine neden oldu. Bir haftada 2,0750’den 2,14’e yükselen kur son dönemdeki en sert hareketlerinden birini yaptı.

OLASI FAİZ İNDİRİM İHTİMALİ

Saxo Capital yolladığı raporunda bugün Konya'da konuşacak Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan gelebilecek faiz indirimi sinyallerine dikkat edileceği belirtildi. "Başarılı olabilecek bir hareket için 2,1520 bölgesinin (23 Nisan zirvesi) radara girmesi muhtemel. Geri çekilmelerde ise ilk olarak 2,1181(zayıf) ve 2,1073 (%50fibo - önemli) destekleri takipte olacak. Bugün, olası faiz indirimi ihtimali ile ilgili ip uçları için Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Konya'daki konuşması takip edilecek."