Piyasaya Sahte Para Süren 5 Kişi Tutuklandı

Piyasaya Sahte Para Süren 5 Kişi Tutuklandı

Kastamonu’da piyasaya sahte para süren 5 kişi, emniyet güçleri tarafından yakalanarak mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da bir ihbarı değerlendiren Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, sahte para ile esnaflardan alışveriş yapıldığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda esnaftan sahte para ile alışveriş yaptığı tespit edilen ikisi kadın 5 şüpheli Kastamonu KOM ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yakın takibi sonrası yakalandı.
Yakalanan zanlılar hakkında soruşturma başlatan emniyet güçleri, zanlıların İstanbul’dan yola çıkarak Ankara, Karabük, Bartın ve son olarak Kastamonu’ya geldiklerini ve bu illerde çok sayıda işyerlerine sahte 200 TL verdiklerini tespit etti. Kastamonu’da esnafların sahte paraların farkına varması üzerine emniyet güçleri tarafından yakalanan zanlıların, Kastamonu’da 17 farklı işyerine sahte 200 TL’lik banknot vererek alışveriş yaptıkları öğrenildi.
Şüphelilerin araç ve üzerilerinde yapılan aramada ise, kullandıkları araç içerisinde 20 adet, boş araziye gizlenmiş vaziyette 8 adet, işyerlerine verilen 17 adet olmak üzere 9 bin TL değerinde toplam 45 adet sahte 200 TL para ile suç gelirinden elde edildiği anlaşılan 3 bin 510 TL gerçek para ve para bozdurma karşılığında aldıkları birçok ürün ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara çıkartıldı. Şüpheliler Z.A., D.D., Ö.T., S.M. ve K.B., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.