PKK kampları ateş altına alındı! 10 terörist öldürüldü

PKK kampları ateş altına alındı! 10 terörist öldürüldü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2 askerin şehit olması ve 3 askerin yaralanmasının ardından bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor. Çok sayıda PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyona, bölgeyi iyi bilen geçici köy korucularının da katıldığı öğrenildi.


Çukurca ilçesi sınırında bulunan Kuzey Irak topraklarındaki PKK mensuplarının barındığı Zap, Avaşin gibi birçok kampın savaş uçakları tarafından ateş altına alındığı belirtildi. Sınır bölgelerinden yükselen dumanlar Çukurca ilçesinden rahatlıkla görülüyor.

Çukurca’nın bazı köylerinde başlatılan hava destekli operasyonların ise aralıksız devam ettiği ve bir PKK'lı teröristin silahı ile birlikte sağ olarak ele geçirildiği bildirildi.


TSK: "ŞEMDİNLİ'DE 10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Şemdinli'de 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Hakkâri / Şemdinli’de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu 10 terörist etkisiz hale getirilmiş, bir adet RPG-7 roketatar ve bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirilmiştir" denildi.

Hakkâri Şemdinli’de, Güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcının da imha edildiği kaydedildi.

Mardin Ömerli’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen 100 bin 256 kök Hint keneviri imha edildiği belirtilerek, bir iş birlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.