PKK'lılar Helikoptere Ateş Açtı

PKK'lılar Helikoptere Ateş Açtı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Çakırsöğüt Meyelan Tepe Bölgesi'nde PKK'lılarla sıcak temas sağlandığını açıkladı. Açıklamada, "Meyelan Tepe Bölgesi'nde tespit edilen Bölücü Terör Örgütü mensubu 3 terörist ile temas sağlanmıştır. 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan taarruz helikopter kolu ve diğer ateş destek vasıtaları ile terör örgütü mensuplarının bulundukları bölgeler ve kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Helikopterler görev bitiminde Şırnak'a döndüğü esnada, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, saat 18.40'ta, Şırnak şehir merkezinden uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Helikopterlerimiz emniyetli bir şekilde üssüne dönmüştür. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

NUSAYBİN'DE YÜKSEK GERİLİM HATTI TAHRİP EDİLDİ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılar patlayıcı kullanarak bir yüksek gerilim hattı direğini tahrip etti. Direğin devrilmesi ile oluşan kısa devre sonucunda, yüksek gerilim hattı ile dört trafoda, maddi hasar meydana geldi.

Bu arada Nusaybin'in Dicle Mahallesi'nde bir iş makinesini gasp etmeye çalışan teröristler operatörün makineyi vermemesi üzerine, tabanca ile ateş ederek, onu yaraladı. Yaralanan operatör Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı