PKK'nın 26 kritik isminin yakalanması an meselesi

PKK'nın 26 kritik isminin yakalanması an meselesi

 Cizre'de Bostancı Sokak 23 numarada sıkışan PKKlılar içerisinde bulunan Mamo kod adlı teröristin örgütte Bahoz Erdal ile aynı statüyle sahip olduğu ve Karayılan'ın talimatıyla PKK'nın Cizre Silahlı Unsurlar Sorumlusu olarak Cizre'deki çatışmaları yönetmesi için gönderildiği ortaya çıktı.
Kandil'deki üst düzey bir kaç yöneticiden biri olduğu kaydedilen Mamo kod adlı terörist nedeniyle HDPlilerin bodrum kattakiler için özel bir çaba sarfettiği ifade ediliyor. Bunların başında yanlış beyanlarla her fırsatta ortaya çıkan Faysal Sarıyıldız geliyor. Bodrum katında Kaymakam Koruması Ahmet Kaya ile Bingöl nüfusuna kayıtlı bir askerin de rehin tutulduğu öğrenildi.

KAÇACAKLARI TÜM NOKTALAR TUTULUYOR
Sur ve Cudi Mahallesi'nin 3 farklı noktasındaki diğer PKK'lı teröristlerin bazı evlerin bodrum katında saklandıkları belirtiliyor. Örgütün karargah olarak kullandığı binadan tüneller yoluyla kaçma ihtimaline karşı, Cudi mahallesinin karşısında bulunan Şah Mahallesi ve Nusaybin Caddesi'ne çıkan tüm sokak ve caddeler güvenlik güçleri tarafından tutuluyor. Bu sokaklarda yer alan bazı evlerin bodrum katlarına zaman zaman baskınlar yapılarak tünellerden sızma ihtimalinin önlenmeye çalışıldığı belirtiliyor.

İKİ GÜVENLİK GÖREVLİSİ REHİN
Öte yandan bodrum katında iki güvenlik görevlisinin de rehin tutulduğu öğrenildi. Bu güvenlik görevlilerinin sokağa çıkma yasağından önce hastane yolunda PKK'lılar tarafından kaçırılan Cizre Kaymakamı Koruma Polisi Ayhan Kaya ile yine 4 ay önce kaçırılan Bingöl'lü bir askerin olduğu belirtilliyor. Kaçırılan asker ile Kaymakam koruması Kaya'nın Cudi mahallesinde farklı yerlerde bulunan evlerde tutulduğu ve tutuldukları yerlerin asker ve polis kontrolüne girmesi ile PKK'lılarca tünel yoluyla PKKlıların şu an bulundukları binaya getirildikleri kaydedildi.

KARARGAH EVİNDE GİZLENENLERİN LİSTESİ
Güvenlik güçleri tarafından daraltılan çember altında bulunan karargahta sıkışanların isimleri ise şöyle:
Özyönetim ilan eden Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, PKK'nın Cizre'deki silahlı unsurlarından sorumlu, aslen Şırnaklı olan Mamo(Amca) Kod adlı terörist, Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti üyesi Mehmet Yavuzel, Feride Yıldız, Ferhat Saltıkat, Ali Fırat Kalkan, Mustafa Vartiyak, Mustafa Aslan, Tahir Çiçek, Rıdvan Ekinci, Dersim Aksay, İslam Balıkesir, Serdar Pişkin, Ferhat Karaduman, Sercan Uğur, Rahat Aktaş, Fehmi Dinç Hacer Aslan, Gülistan Üstün, Sakine Şiray, Berjin Demirkaya, Ramazan İşçi, Mahmut Duymak, Kasım Yana, Osman Gökhan ve İzzet Gündüz.
Çatışmalarda yaralanan Cihan Karaman, Selami Yılmaz, Rüzgar Yıldızgörer, Nusret Bayar ve ismi açıklanmayan iki kişi ile beraber 6 kişi ise sıkıştıkları bodrumda öldü.

SIRP UYRUKLU 2. 'SNİPER' YAKALANDI
Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda bir Sırp uyruklu keskin nişancı yakalandı. Sırp keskin nişancı, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. İlçede, önceki gün gerçekleştirilen operasyonda öldürülen bir keskin nişancının da Sırp uyruklu olduğu ortaya çıkmıştı.