PKK'ya büyük darbe

PKK'ya büyük darbe

Son üç ayda polis ve asker tarafından sürdürülen operasyonlarda terör örgütü PKK’ya büyük darbe vuruldu. Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre yurt içi ve Kuzey Irak’a yönelik yapılan hava ve kara operasyonlarında büyük başarı elde edildiği kaydedildi. 22 Temmuz tarihinden itibaren sürdürülen kararlı hava ve kara operasyonları ile şehirlerde PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik düzenlenen operasyonların toplamında yaklaşık 2 bin 300 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonlar kapsamında terör örgütü üyesi ve örgüte yardım yataklık ettiği gerekçesiyle 3 bin kişinin gözaltına alındığı ve sorgulandıktan sonra adli makamlara sevk edilenlerden toplam bin kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

155 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU
Kararlı bir şekilde sürdürülen operasyonlarda son 3 ayda terör örgütü mensupları tarafından kullanılmak üzere hazırlanan çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirilirken, teröristlerin saldırısı sonucu asker, polis ve korucu olmak üzere toplam 155 güvenlik görevlisi şehit oldu.

PKK KAMPLARI YERLE BİR EDİLDİ
Kuzey Irak sınırında bulunan PKK kampları son üç ayda yapılan operasyonlarla yerle bir edildi. Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarına yönelik düzenlenen ve tamamen yerli mühimmatların kullanıldığı ve yerli cihazlarla sağlanan istihbarat üzerine büyük zaiyatların yaşatıldığı belirtildi. Özellikle yerli yapım olan beton delici bombalar sayesinde Kandil, Zap, Avaşın, Metina, Basyan, Hakurk ve Gara kamplarının büyük ölçüde imha edildiği bildirildi. Terör kamplarının yerli İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından 24 saat kesintisiz olarak gözetim altına alındığı ve İHA'lardan gelen görüntüler üzerine operasyonlar için koordinatlar hazırlanarak F-16 savaş uçaklarının havalanarak nokta atışları ile kampları vurduğu belirtildi.

ÖRGÜTTE ÇÖZÜLMELER DEVAM EDİYOR
Güvenlik kuvvetleri tarafından kararlı bir şekilde son 3 ayda sürdürülen operasyonlar PKK’nın kamplarında barınan örgüt mensuplarının da fırsat buldukça kaçmalarına neden oldu. 2013 yılından itibaren Kuzey Irak’ta bulunan kamplardan kaçarak Türkiye’ye teslim olan terörist sayısının 990 civarına ulaştığı ve özellikle son yapılan operasyonların ardından çözülmelerin arttığı bildirildi.
Kararlı bir şekilde 22 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan operasyonların seçimlerin ardından da aynı şekilde devam edeceği belirtildi.