PKK'yı bitiren hamle! Tarih verdiler

PKK'yı bitiren hamle! Tarih verdiler

TSK'nın bu operasyonları ile PKK, kış üstlenmesine geçemedi. Uzmanlar PKK'nın böyle giderse bitebileceği müjdesini verdi.

Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Şırnak ve Hakkari’nin kırsalında yer alan derin vadiler ve sarp kayalıklarda binlerce askerin katıldığı arazi arama ve tarama operasyon devam ederken, aynı amaçla Van ve Tunceli kırsalında operasyonların yapıldığı belirtildi.


ARTIK MAĞARALARA GİRMİYORLAR

Geçmiş yıllarda kış üstlenmelerini mağaralarda geçiren teröristlerin artık riskli olduğu gerekçesiyle mağaralara girmedikleri, yerde kazdıkları ve üstünü kapattıkları sığınaklarda kışı geçirdikleri belirtildi.

Haber7'den İbrahim Günay'ın görüştüğü terör uzmanları, son günlerde yoğunlaşan operasyonlarda asıl hedefin PKK’nın kış üstlenmesini boşa çıkarmak olduğunu belirtti.

ÇOK SAYIDA SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Havaların soğumaya başlaması, yağışlarla birlikte arazide harekat kabiliyeti sınırlanan ve kış üstlenmesi için hazırlık yapan teröristlerin bu hazırlıklarına darbe vurmak ve PKK’lıların yer altına inmesini engellemek için yapılan operasyonda, çok sayıda barınak ve sığınak bulunarak imha edildi.

KIŞ ÜSTLENMESİ NEDEN ÖNEMLİ

Terör uzmanları kış boyunca yaklaşık 3-4 ay bu sığınaklarda kalan teröristlerin burada ideolojik eğitimler aldıklarını, yazın yapacakları terör saldırıları için bomba imalat ettikleri ve bu eğitimleri alan teröristlerin 5'er ve 10'arlı guruplar halinde baharın gelmesi ile yer üstüne çıkarak ses getirecek eylemlerde bulunduklarını belirtti.

PKK AĞIR DARBE ALDI, SENEYE BİTME NOKTASINDA OLACAK

Kış üstlenmesini gerçekleştiremeyen PKK'dan, militanlarına gerekli eğitimleri veremediği ve saldırı planları yapamadığı için kopmalar başladı. Uzmanlar "Dikkat ettiyseniz her baharda terör örgütünün saldırıları artar ve yaz boyunca devam ederdi. Çünkü karşımızda kış boyunca güç toplamış, eğitim almış, dinlenmiş ve saldırı planları yapmış bir örgüt vardı. bugün bu operasyonlarla bunların önüne geçiliyor. Eğer böyle devam ederse önümüzdeki sene PKK'nın nasıl zayıfladığını hatta bitme noktasına geldiğini göreceğiz" dedi.