PKK'dan kaçan çocuğun 'namus' sırrı

PKK'dan kaçan çocuğun 'namus' sırrı

Şırnak’ta güvenlik birimlerine PKK’nın faaliyetlerine ilişkin bilgiler verince “gizli tanık” yapılan ve Ankara’da koruma altına alınan 16 yaşındaki çocuğun hikâyesinin detayları ortaya çıktı. Çocuk, ablası ‘aile meclisi’ kararıyla ‘namus’ gerekçesiyle öldürülünce gizli tanık olmaya karar vermiş.    


EVE BASKIN YAPILDI

Çocuğun verdiği bilgiler doğrultusunda aile üyelerinin de aralarında olduğu kişiler ‘terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanmış, örgüte ait olduğu öne sürülen büyük bir cephanelik de bulunmuştu. 16 yaşındaki çocuk, can güvenliğinin sağlanması amacıyla “gizli tanık” yapılarak Şırnak’tan gizlice çıkarıldıktan sonra Ankara’da koruma altına alındı. Çocuğun koruma polisleriyle birlikte yaşadığı, “güvenli evi” tespit eden PKK, 16 yaşındaki gizli tanığa yönelik suikast girişiminde bulundu. Polisler ateşle karşılık verdi. Gizli tanık daha sonra yeni bir güvenli eve yerleştirildi.

NAMUS VAHŞETİNE TEPKİ

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, çocuğun çocuğun gizli tanık olmasının arkasında son derece tirajik bir olayın yatıyor. İddiaya göre, çocuğun bir ablası kısa bir süre önce “namus” gerekçesiyle ‘meclisi kararı’ ile öldürüldü. Ablasına yapılanlar nedeniyle emniyet birimlerine gidip örgüt hakkında bilgiler veren çocuğun “Masum kardeşime nasıl kıydılar, onu nasıl öldürdüler anlayamıyorum. Onlara çok kızgınım” dediği öne sürüldü.  
Güvenli evin, PKK tarafından nasıl tespit edildiğine ilişkin başlatılan çalışmada da yeni bilgilere ulaşıldı. Gizli tanığın polislerle alışverişe çıktığı sırada, Şırnak’tan tanıdığı, PKK ile ilişkisi olan bir kişinin kendisini gördüğünü, ancak korktuğu için bunu yanındaki koruma polislerine söyleyemediğini anlattığı öğrenildi. Bu kişinin, daha sonra da durumu PKK’ya ilettiği sanılıyor.

PKK'DAN KAÇAN ÇOCUK GÜVENLİĞE TESLİM OLDU

PKK kampından kaçan 15 yaşındaki çocuk, Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.
15 yaşındaki çocuk, Kuzey Irak’taki PKK’nın kampından kaçarak Silopi’deki habur Sınır Kapısı’na geldi, buradaki güvenlik güçlerine teslim oldu. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen çocukla ilgili soruşturma başlatıldı.