PKK'dan kamera yasağı!

PKK'dan kamera yasağı!

Bölücü terör örgütü yandaşları, gerçekleştirdikleri eylemlerde kendilerinin deşifre olmaması için ilçedeki dükkanlarda kameraları yasakladı.

Son aylarda ardı ardına yaşanan olayların adeta adresi haline dönüşen Cizre'de PKK bu sefer de güvenlik kameralarını yasakladı.

KAMERALAR TAMİR EDİLEMEDİ

6-7 Ekim olayları sonrasında şehrin MOBESE yapılanması tamamen kullanılamaz hale geldi. Buradan doğan zararın yaklaşık değerinin iki buçuk milyon dolar olduğu tespit edildi. Kobani olayları nedeniyle şehre yapılması planlanan yeni MOBESE direkleri yerleştirilememişken zarar gören kameralar da tamir edilemedi. PKK yandaşları kendilerine yönelik müdahaleyi önlemek için Cizre sokaklarına hendek kazmıştı

KAMERALAR YASAKLANDI

Bu gelişmelerin ardından YDG-H bu seferde ilçedeki dükkanların güvenlik kameralarına müdahale etti. İlçede dükkanları tek tek dolaşarak bildiri dağıtan YDG-H dükkanlarda güvenlik kamerasının bulunmamasını, bunların güvenlik kuvvetlerinin eline geçebileceğini, güvenlik kamerası bulunan işyerlerine zarar vereceklerini ilan etti.

KAYITLARA EL KOYMUŞLARDI

Örgütün HÜDA PAR ile yaşadığı gerginlikte yaralanarak Özel Botan Hastanesi'ne kaldırılan şahıslardan sonra YDG-H militanları hastanenin güvenlik kamera kayıtlarına el koymuştu.