PKK'nın katliam bahaneleri!

PKK'nın katliam bahaneleri!
Kobani'yi gerekçe göstererek silaha sarılan PKK, 30 yıldır terörüne sürekli bir bahane üretti. Onlardan bazıları şöyle:

15 AĞUSTOS-15 ŞUBAT: Örgütün kuruluş yıl dönümü (15 Ağustos 1984) ile Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirildiği (15 Şubat 1999) günlerde birçok ilde kepenkler kapatılırken, polis ve askere saldırılar düzenlendi.

4 NİSAN-21 MART: Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da (1949) bile teröre başvuran PKK, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile 21 Mart Nevruz'da gerginlik çıkarıyor.

ANADİLDE EĞİTİM: Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de korsan Kürtçe okullar açıldı. İzinsiz olması dolayısıyla okulların kapatılması üzerine PKK, polis ve askere molotofkokteylleri ile saldırdı.

YATIRIMLAR-KALEKOL: Bölgenin gelişmesini önlemek için iş makinelerini yakan PKK, 'kalekol' yapımını durdurmak için de silaha sarıldı.?Geçtiğimiz bahar ve yaz aylarına Lice'deki olaylar damgasını vurdu.

BARIŞ GÜNÜ: Dünyada huzur içinde kutlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü, Türkiye'de özellikle de bölgede zaman zaman tatsız görüntülere sahne oldu.

PKK'LI HEYKELİ: PKK'nın kurucularından Mahsum Korkmaz'ın heykeli PKK mezarlığına dikildi. Heykel kaldırılırken çıkan olaylarda 1 kişi öldü.

Terör yandaşları, 2011 seçimleri öncesinde YSK bazı BDP'lilere vize vermediği için olay çıkarmış, birçok şehirde gösteri düzenlenmişti.