PKK’nın toplantısında kanlı hesaplaşma

PKK’nın toplantısında kanlı hesaplaşma

Terör örgütü PKK, doğu ve güneydoğuda bomba yüklü araçlarla terör saldırılarına yeniden başlarken, diğer yandan da kendi içinde ciddi bir çatışma yaşıyor. 23 Temmuz'da başlayan PKK operasyonlarıyla şehir içlerindeki hendeklerini kaybeden, ciddi militan kaynağı yok olan örgüt bu defa Suriye'nin kuzeyinde mevzi kazanarak, Türkiye'yi sınır ötesinden hedef almaya çalışıyor.


YENİ GÜÇ MERKEZİ


Sabah'ın haberine göre ağırlık merkezinin Kandil'den Suriye'nin kuzeyine kaymaya başlaması ve Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülmesinin ardından örgüt içinde bazı yöneticilerin yeni güç dengesi için kavgaya tutuştuğu öğrenildi. Güvenilir kaynakların verdiği bilgilere göre, örgütün üst düzey yöneticileri geçen cuma günü Kobani'de gizli bir toplantı yaptı. Toplantıda bazı teröristlerin Suriye lideri Esad ile hareket etmek istediği bazılarının ise Esad ile savaşmak istediği, bu nedenle toplantıda kavga çıktığı öğrenildi. Toplantıda silahların da çekilmesiyle "Murdım" kod adlı PKK yöneticisinin infaz edildiği belirtiliyor. Yaşanan bu infazdan sonra bölgeden yeni örgüt içi infaz haberlerinin gelebileceğine dikkat çekiliyor.

AMANOSLAR'DA PKK SIĞINAĞI İMHA EDİLDİ

Hatay'da Amanoslar kırsalı Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi'nde tespit edilen depo ve sığınaklara Jandarma operasyon düzenledi. Depo ve sığınaklarda 30 fişek, 16 tüp, 7 akü, 111 pil ve fotoğraf makinesi ele geçirildi.