PKK’ya en büyük darbenin vurulduğu Kaletepe’de bayram

PKK’ya en büyük darbenin vurulduğu Kaletepe’de bayram

Terörle mücadelenin en çetin yaşandığı Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki 2. Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Kavuşak, Kaletepe ve Hantepe üs bölgesinde Mehmetçik bu Sabah gönül huzuru içinde bayram kutladı. Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan ve isimleri gibi kartal yuvasını andıran 2154 rakımlı üs bölgesinde konuşlanan Hudut Kartalları, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay ile birlikte bayrama girdi.


BRANDA ÜZERİNDE NAMAZ KILIP KURBAN KESİLDİ

Yeni oluşturulan üs bölgesinde bayram namazını toprak zemin üzerine serilen branda ve uyku tulumu altına serilen metlerin üzerinde Mehmetçiklerle birlikte kılan Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, Vatan toprağının her karışının kutsal olduğunu söyledi. Daha sonra tekbirlerle kurban kesen Mehmetçikler ve komutanlar, tek tek bayramlaştı.

Mehmetçiklere hazırlanan bayram şekerleri ve baklavalar ikram edilirken, Tuğgeneral Ersay, mevzide sınırı gözetleyen Mehmetçiklere ise tatlı ikram etti.

KALETEPE ÖNEMLİ BİR BÖLGE

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde 2.Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Kavuşak bölgesindeki Kaletepe ve Hantepe üs bölgeleri stratejik öneme sahip. 13 gün önce Yüksekova 3.Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel’in emir komutasında Kayseri Komando Tugayı, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı, Hakkari Jandarma Özel Harekat, Yüksekova Jandarma Özel Harekat ve 2. Hudut Tugay Komutanlığı birlikleri Tugay Komutanlarının sevk ve idaresinde bu bölgede geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

PKK’nın Türkiye’ye geçiş noktası olarak kullandığı PKK’lı teröristler tarafından Ertüştepe olarak adlandırılan Kaletepe bölgesindeki göğüs göğüse çatışmalarda 11 şehit verilerek PKK’lı teröristlerden temizlenmişti. PKK’nın elebaşı Murat Karayılan talimat vererek Ertüştepe’nin kaybedilmemesini istemiş, ancak Mehmetçik 188 PKK’lıyı etkisiz hale getirerek bu bölgeyi teröristlerden temizlemişti.