PKK'ya hava destekli operasyon!

PKK'ya hava destekli operasyon!

MUŞ'un Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu Leylek Köyü yakınlarında iki gündür hendek kazarak ulaşıma kapatan PKK yandaşları, 'ikna' edilemeyince hava destekli operasyon başlatıldı.
Varto-Karlıova karayolu son iki hafta içinde güvenlik güçlerince birkaç kez müdahale edilerek açılmıştı.

Sayıları 500 kadar olan PKK yandaşları, 2 gündür Varto'ya bağlı İçmeler ve Leylek Köyleri arasında Varto- Karlıova karayolunu ulaşıma kapattı. Vali Vedat Büyükersoy'un ikna çabaları sonucu İçmeler yakınındaki eylem sonlandırıldı, ancak Leylek Köyü yakınındaki eylem devam etti.

Yola kazılan hendeği kapatması için gönderilen 2 kepçe ile 1 kamyonun sürücülerine ateş açılması ve 2 görevlinin yaralanması, bardağı taşıran son damla oldu. Varto Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan birinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Bu arada PKK'lılar 2'si karayolları 1'i özel idareye ait 3 aracı yaktı.

Varto'ya 10 kilometre uzaklıktaki Leylek köyü yakınında eylemlerini sürdürmekte direnen PKK yandaşlarına, bugün sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat polisleri ve İl Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği operasyona havadan da destek veriliyor.