Plastik Maddeler Hayvanlara Barınak Oluyor

Plastik Maddeler Hayvanlara Barınak Oluyor

Beylikdüzülü vatandaşlar, topladıkları plastik maddelerin karşılığında Plastik Sanayicileri Derneği’nden (PAGDER) aldıkları kulübelerle hayvanları ev sahibi yapıyor.
Doğal ortamda yaşayan hayvanların barınma ihtiyaçlarını karşılamak, doğa ve doğadaki tüm canlılar için dost olduğunun topluma anlatılabilmesi maksadıyla PAGDER tarafından geliştirilen “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesi Beylikdüzü Belediyesi’nin katkıları ile başlıyor. Plastikleri toplayarak kedi ve köpeklere bir yuva ortamı sunacak her duyarlı vatandaş, bu kurumsal sosyal sorumluluk kampanyasının önemli bir parçası olacak. Proje, toplumun ilgisini hem sahipsiz hayvanlar konusuna çekecek hem de geri dönüşümün ekonomik katkıları konusunda toplumu bilinçlendirecek.
Beylikdüzü Belediyesi de proje kapsamında PAGDER’in bedelsiz olarak bağışladığı kedi-köpek kulübelerine karşılık, 20 adet atık toplama kumbarasını belediye sınırları içinde nüfusun yoğun olduğu yerlere yerleştirdi. Şu an için atık konteynırları belediye tarafından, Yakuplu meydan, Sahil Mahallesi Arda Turan Parkı, Marmara Mah. SCR Çarşı, Kavaklı Mah. Hostes Mümine Bulut Parkı, Dereağzı Mah. Merkez Muhtarlık Parkı, Gürpınar’da Okutan İş Merkezi, Paradise AVM, Çarşamba Pazarı, Dr. Ayla Savaş Ortaokulu, Kapalı Pazar, Acıbadem Hastanesi, FSM Camii, Atrium Çarşı, Balıkçı Barınağı, Kültür Merkezi ve Sualtı Sporları Merkezi çevrelerine bir adet konuluyor.
Kedi kulübesi edinmek isteyen vatandaşlar, ABS gibi elektrik düğmeleri ya da elektronik aletlerden 22 kilogram şişe, peynir ve gıda kaplarından 20 kilogram oyuncak, kasa ve bahçe mobilyalarından 25 kilogram elbise askısı, yoğurt kabı ve tabak cinsi plastiklerden 22 kilogram kapı-pencere PVC ürünlerinden 17 kilogram 10 kilogram damacana ve 25 kilogram kapak-bidon-varil deterjan şişeleri gibi türden plastikleri toplayıp teslim etmeleri gerekiyor. Köpek Kulübesi edinmek isteyenler ise, ABS gibi elektrik düğmeleri ya da elektronik aletlerden 149 kilogram şişe, peynir ve gıda kaplarından 136 kilogram oyuncak, kasa ve bahçe mobilyalarından 175 kilogram elbise askısı, yoğurt kabı ve tabak cinsi plastiklerden 149 kilogram kapı-pencere PVC ürünlerinden 118 kilogram, 61 kilogram damacana ve 175 kilogram kapak-bidon-varil deterjan şişeleri gibi plastikleri toplamaları gerekiyor.