Plaza Tur sektördeki bir açığı kapatıyor

Plaza Tur sektördeki bir açığı kapatıyor

Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, İl Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB ve AMADEUS’un destekleriyle hayata geçirilecek olan programla ilgili bilgilendirme yapma amacıyla kurum yetkilileri basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fikri Pala, Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can, Plaza Akademi Başkanı Murat Saraçoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Remzi Bat ve AMADEUS Türkiye Genel Müdürü Eric Willems katıldı.

Toplantıda konuşan Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can “Plaza Turizm olarak sosyal sorumluluğumuz kapsamında 2015 yılında Plaza Akademi’yi kurduk. Yaz kampı, eğitim toplantıları, çalışanlara yönelik sosyal programlar gerçekleştiren Plaza Akademi şimdi yeni bir projeye daha imza atıyor. Bursa Valiliğimiz ve İl Turizm Müdürlüğümüzün destekleri ile Uludağ Üniversitesi, AMADEUS ve TÜRSAB ile birlikte, katılımın tamamen ücretsiz olduğu ve 3-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirmek üzere, ‘Rezervasyon ve Biletleme Eğitimi Sertifika Programı’ düzenliyoruz” dedi.

CAN: SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “sektör lideri” seçilmelerinin sorumluluklarını arttırdıklarını ifade eden Can, “Sektörümüzün en çok ihtiyaç hissettiği alanlardan birisi olan bu konuda sektörümüze uzman yetiştireceğiz. Bugüne kadar birbirinden görülerek öğrenilen bu iş artık konunun dünyadaki en uzman kuruluşlarından birisi olan AMADEUS yetkilileri tarafından öğretilecek. Plaza Turizm olarak sektörümüzün en önemli ihtiyaçlarından birisi olan yetişkin işgücü konusuna katkı sağlıyor olmaktan çok mutluyuz. Bu sektörümüze ve Bursa’ya karşı bizim bir sorumluluğumuzdu ve bunu yerine getiriyor olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

ULCAY: SEKTÖREL İŞBİRLİKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise böyle bir projeyi hayata geçiren kurumlara teşekkür etti. Üniversite olarak şehrin her dinamiği ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Ulcay şunları söyledi: “Üniversite sadece eğitim yapan bir yer değildir. Üniversite bulunduğu şehrin ve ülkenin farklı dinamikleriyle beraber çalışabildiği müddetçe ancak kendini toplumda kabul ettirebilir. Her iki tarafında kazanacağı tüm projelerde yer almaya çalışıyoruz. Sektörel iş birliklerini önemsiyoruz. Rekabet oluşturmak önemlidir. Rekabet ülkeye ve topluma kazandırır. Bu iş yerleri için de bizim için de böyledir. Rekabet olmadığı yerde inovatif çalışma olmaz.”

TÜRSAB’TAN TEŞEKKÜR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Remzi Bat ise son yıllarda TÜRSAB olarak eğitime ağırlık verdiklerini ifade etti. Bat, “TÜRSAB olarak Birçok eğitim veriyoruz bu eğitimler sadece kendi personellerimize yönelik oluyordu. Bu aşamada Plaza Akademi çok farklı bir şey yapıyor. Personellerimiz dışında da herkese açık olacak bu eğitimin verilecek olması çok önemli. O yüzden bu programda emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AMADEUS Türkiye Genel Müdürü Eric Willems ise şunları söyledi: “AMADEUS olarak 33. yılımızı kutluyoruz. Dünyada 195 ülkede çalışıyoruz. 1994 yılından bu yana Türkiye’deyiz. Plaza Tur ile çok güzel bir iş birliğimiz var. Bu projeye çok önem veriyoruz. Bilet kesilme işi uzmanlık gerektiren bir iş ve böyle personele çok ihtiyaç var. Böyle bir eksiği gidermek için bu projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz.”

PROTOKOL BÜYÜK AVANTAJLAR İÇERİYOR

Konuşmalar sonrasında ‘Rezervasyon ve Biletleme Eğitimi Sertifika Programı için protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre UÜ lisans ve ön lisans programlarından mezun durumuna gelmiş öğrencilerle turizm alanında iş sahibi olmak isteyen gençlere yönelik bir hafta ve tam gün sürecek eğitim boyunca Plaza Akademi organizasyonunda AMADEUS eğitmenleri tarafından havayolları rezervasyon ve biletleme kursu gerçekleştirilecek.

PLAZA TUR BAŞARILI KURSİYERLERİ İSTİHDAM EDECEK

Katılımın ücretsiz olduğu ve 3-7 Temmuz 2017 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek kurs sonunda yapılacak sınavla başarılı olan kursiyerlere AMADEUS tarafından dünyanın her yerinde kullanım gerçekleştirilecek sertifika verilecek. İlk 3 dereceyi elde eden kursiyerler de Plaza Turizm’de istihdam edilecek ve ayrıca ödüllendirilecek.