Polis, banka, mağdur işbirliği yaptı, dolandırıcı suçüstü yakalandı

Polis, banka, mağdur işbirliği yaptı, dolandırıcı suçüstü yakalandı

İzmir'de telefonda kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı, bütün altınlarını aldığı kadından bir de hesabındaki paraları isteyince avlandı. Durumdan şüphelenen banka görevlisi, polise haber verdi. Polis ve banka güvenlik görevlileri ile iş birliği yapan kadın, dolandırıcıyı suçüstü yakalattı.


EVDEKİ BÜTÜN ZİYNETLERİNİ ALDI

Olay, İzmir’in Balçova ilçesinde meydana geldi. S.B. isimli dolandırıcı, telefonla E.Y.S. isimli kadını polis gibi arayarak “Kimliğinizle altın çalındı” dedi. Kadının yakın zamanda kimliğini kaybettiğini söylemesi üzerine sahte polis, “Evinizde ziynet eşyası varsa ekibi yollayıp parmak izine bakacağız” dedi. Talihsiz kadın, suçsuzluğunu ispat etmek için evine gelen sahte polise iki bilezik, iki gümüş set, bir gerdanlık, bir alyans, 100 Euro ve 150 dolarını teslim etti.

BANKA GÖREVLİSİ PLANINI BOZDU

Sahte polis, bununla da yetinmedi, E.YS.’yi bir kez daha arayarak “Hesabında para var mı?” diye sordu. Bunun üzerine korkuya kapılan kadın, bankada 35 bin TL olduğunu belirtti. Sahte polisin yönlendirmesiyle bankaya giden E.Y.S., banka önünde telefonla konuştuğu sırada banka güvenlik görevlilerinin dikkatini çekti. Güvenlik görevlileri, Balçova İlçe Emniyet ekiplerini arayarak bir şahsın dolandırılmak üzere olabileceği ihbarını verdi.

EL İŞARETİYLE DOLANDIRILDIĞINI ANLATTILAR

Olay yerine gelen emniyet ekipleri, banka önünde telefonla konuşmasını sürdüren kadına el işaretiyle tuzağa düşürüldüğünü anlattı ve durumu dolandırıcıya fark ettirmemesi için uyarıda bulundu. Kadın, banka görevlilerinin de yardımıyla banka içine girerek 35 bin TL para boyutunda ve ağırlığında siyah poşete sarılmış kağıtla dışarıya çıktı. Sahte polisle konuşmasını sürdüren E.Y.S., Süleyman Sokak’ta sahte polisle buluştuğu sırada emniyet ekipleri olay yerinde operasyon düzenledi. Ekipler, dolandırıcıyı suçüstü yakalayarak Balçova Salih İşgören Polis Merkezi’ne getirdi. Dolandırıcı S.B.'nin buradaki işlemleri devam ediyor.