Polis ile teröristler çatıştı: 3 polis şehit!

Polis ile teröristler çatıştı: 3 polis şehit!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda üç polis şehit oldu, bir polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde Dicle Caddesi'nde PKK'lı teröristlerin "hücre evi" olarak kullandığı belirlenen bir adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, teröristlerin açtığı ilk ateşte iki polis şehit oldu, iki polis yaralandı. Polislerin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, bir terörist etkisiz hale getirildi.

Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı iki polisten biri, müdahalelere rağmen şehit oldu.

BAZI EVLER EVLER BOŞALTILDI! ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Vatandaşların zarar görmemesi için çevredeki bazı evlerin boşaltıldı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde PKK’lı teröristlerin hücre evine düzenlenen operasyonda polise destek olarak Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri sevk edildi. Çatışma ve patlama seslerinin sürdüğü ilçede operasyon devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Ergani ilçesinde PKK’lı teröristlerin hücre evine düzenlenen operasyon gece 02:00’dan itibaren sürüyor. İlçede polis yoğun güvenlik önlemi alırken çatışma ise şiddetlendi. Polis Özel Harekat (PÖH) tarafından yürütülen operasyona destek amaçlı olarak JÖH’ler geldi. İlçeye zırhlı araçlarla giren JÖH’ler operasyon bölgesine girdi.

İlçede operasyon devam ediyor.