Polis ve göstericiler birbirine girdi! 39 yaralı

Polis ve göstericiler birbirine girdi! 39 yaralı

Yaklaşık 20 günden bu yana Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç’in istifasını isteyen Demokratik Cephe Partisi, başkent Podgorica’da, Cumhuriyet Meydanı’nda protesto gösterisi düzenledi.

Sakin başlayan protesto gösterisinde ilerleyen dakikalarda göstericiler, Meclis binasına yönelince polis göstericilere müdahale etti. Çıkan arbedede, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Göstericiler ise polise Molotof ve taş fırlattı. Gece yarısına kadar devam eden olaylarda 15 polis ve 24 gösterici yaralandı, çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

Karadağ İçişleri Bakanı Raşko Konyeviç protestocuların gözaltına alındığını açıklarken, Demokratik Cephe Partisi liderlerinden Andriya Mandici’de gözaltına alınanalar arasında söyledi. Bakan protestoya 6 bine yakın kişin katıldığını da açıkladı.

BAŞBAKAN MİLO CUKANOVİC KİMDİR?

Eski Yugoslavya döneminde siyasetçi olarak yetişen Milo Cukanoviç, Karadağ’ın bağımsız bir devlet olmasında, büyük rol oynadı. Savaş suçlusu, Miloşevic’e karşı çıkarak, Karadağ’ın, Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını kazanmasında büyük rol oynadı. Cukanoviç'in partisi Sosyalistlerin Demokrat Partisi (DPS) ise Demokratik Cephe'yi ülkenin NATO'ya katılma hedefini engellemekle suçluyor.Protestocular, yaklaşık 25 yıl iktidarda bulunan Başbakan Milo Cukanoviç’in istifasını ve erken seçimlere gidilmesini talep etmelerine karşı Başbakan Cukanoviç bu talepleri reddetmekte.