POLİSTEN KAÇAK SİGARA OPERASYONLARI

POLİSTEN KAÇAK SİGARA OPERASYONLARI

Malatya’da polis ekiplerinin gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyonda toplam 4 bin 433 paket gümrük kaçağı sigara ve 793 deste sigara sarma kâğıdı ele geçirildi.
Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 4 farklı operasyonda çeşitli markalarda kaçak sigara ile sigara sarma kağıtlarının ele geçirildiği belirtildi.
Yapılan açıklamada, 29 Ocak günü kent merkezinde yapılan çalışmalarda H. B. isimli şahsa ait poşetlerde çeşitli markalarda bin 443 paket sigara ve 793 deste sigara sarma kâğıdının ele geçirildiği ifade edildi. Yine aynı gün Kale İlçesinde de yapılan uygulamada bir yolcu otobüsünde yapılan aramalarda E. S. isimli şüpheliye ait valizlerde çeşitli markalarda bin 10 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği belirtildi.
30 Ocak günü yapılan uygulamada da durdurulan bir araçta yapılan aramada bin 490 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bilgisi verilirken aynı gün yapılan başka bir uygulamada ise bir araçta 490 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği kaydedildi.
4 ayrı olayda toplam 4 bin 433 paket gümrük kaçağı sigara ile 793 deste sigara sarma kâğıdının ele geçirildiği belirtilirken, gözaltına alınan şüpheliler hakkında ise yasal işlem başlatıldığı açıklandı.