Polisten Vatandaşlara "dolandırıcılık" Uyarısı

Polisten Vatandaşlara "dolandırıcılık" Uyarısı

Antalya’nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri, özellikle son günlerde artan telefon yoluyla dolandırıcılıkla ilgili olarak vatandaşları broşür dağıtarak uyarılarda bulunuyor.
Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri tarafından hazırlanan 5 bin adet broşür, vatandaşlara tek tek dağıtılıyor. Toplum Destekli Polis ekipleri tarafından hazırlanan broşürde, vatandaşları cep telefonu ile arayan bazı şahısların, kendilerini hakim, savcı, polis, asker ya da kamu görevlisi gibi unvanları kullanmak suretiyle dolandırmaya çalıştığı belirtiliyor. Broşürlü uyarıda, dolandırıcıların "Kredi kartlarınız Kopyalandı, yurt dışında yüklü miktarlarda para çekilip terör örgütüne aktarılmakta, biz şüpheliyi takip ediyoruz, sizlere verilecek olan hesap ve kimlik numaralarına para yatırın, paranız devlet güvencesi altında, şüpheli yakalandıktan sonra paranızı sizlere geri iade edeceğiz. Ayrıca kullanmış olduğunuz telefonunuzda kopyalanmıştır. Kkopyalanan telefonunuz ile devlet büyükleri tehdit edilmiş, eşleri de tacize uğramıştır" ifadeleri ile vatandaşları kandırmaya çalıştığı kaydedilerek, hiç bir emniyet görevlisinin böyle bir konuşma yapmayacağı hatırlatılıyor.
Cep telefonlarına gelen "Para kazandınız, size kazanmış olduğunuz para ödülünü verebilmemiz için verilecek olan banka hesabına bir miktar para yatırmanız gerekmektedir" mesajının da dolandırıcıların yöntemlerinden birisi olduğu vurgulanan broşürlerde, vatandaşların mağdur olmaması açısından kesinlikle tanımadığı kişilere telefon numarası, e-mail ile kişisel bilgileri, kimlik numarası ve para vermemeleri isteniyor.