Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Stachanczyk, Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Stachanczyk, Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Pıotr Stachanczyk, Kilis’te 14 bin Suriyelinin bulunduğu konteyner kentte incelemelerde bulundu.
Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Pıotr Stachanczyk, beraberinde heyet ile birlikte Kilis’te 14 bin Suriyeli’nin bulunduğu konteyner kentte incelemelerde bulundu. Stachanczyk, daha sonra Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret etti. Vali Süleyman Tapsız, Kilis’teki ve Türkiye’de bulunan Suriyeliler hakkında bir brifing verdi. Daha sonra Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Pıotr Stachanczyk ve beraberindeki heyet, anaokulu öğrencilerinin bulunduğu kreşe geldi. Burada öğrencilerle sohbet eden Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Pıotr Stachanczyk, İngilizce, Türkçe ve Arapça şarkılar dinledi. Bakan Stachanczyk ve beraberindekiler, Suriyeli kadınların el sanatları ile ilgili eğitim gördükleri merkezi gezdi. Suriyeli bayanların hazırladığı sergiyi gezen Bakan Stachanczyk duygulu anlar yaşadı.
Program sonunda basın açıklaması yapan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, bugün Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Stachanczyk ve beraberindeki heyetin Öncüpınar konteyner kentinde incelemeler yapmak üzere Kilis’e geldiklerini ifade ederek, “İçişleri Bakanlığımızın misafiri olarak buradalar. Biz Valilikte hem şehir merkezinde hem de kampta yaşayan Suriyeli misafirlerimizle ilgili bilgiler sunduk. Daha sonra da kampı yerinde görmek üzere Öncüpınar konteyner kentine geldik. Kampta her zaman bildiğiniz gibi özellikle okullarımız, sağlık merkezimiz sosyal tesislerimiz ve diğer sunulan hizmetleri yerinde görme şansını elde etmiş oldular. Ben kendilerine ziyaretinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Polonya İşişleri Bakan Yardımcısı Stachanczyk ise, Türkiye-Suriye sınırını kendi gözleri ile görmek için geldiklerini ifade ederek, “Öncelikle şu anda Türkiye’de kalan Suriyeli mültecilerin durumunu görmek benim için çok büyük bir şans. Vali Tapsız’ın sunumu ve kampta gördüğümüz kadarıyla Türk makamlarının çok zor durumda kaldıkları zamanda çok güzel verimli bir iş yerine getirerek bu zor durumda kalan insanlara güzel bir şekilde yardım ettiklerini gördük. Bu duruma müdahale etmek için ne kadar öz verili çalıştığınızı ve ne kadar maddi ve manevi katkıda bulunduğunuzu şu anda görme fırsatımız oldu. Daha önce bildiğimiz kadarıyla Türk hükümetinin büyük bir özveriyle bu şekilde destekler vermektedir. Kilis’e geldiğimizde buradaki Valiliklerin rolü ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Umarım uluslar arası kuruluşlar Türkiye’yi hem maddi hem manevi destekte bulunacaklar. Bu çok önemli bir konu. Suriye tarafındaki durumu yakın bir sürede iyileşeceğini göremiyorum. Buradaki gördüklerimden dolayı Vali Tapsız’ı çabalarından dolayı kutluyorum. Taktirle karşılıyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Pıotr Stachanczyk ve beraberindeki heyet onuruna Kilis Valisi Süleyman Tapsız tarafından bir öğle yemeği verildi. Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Pıotr Stachanczyk ve beraberindeki heyet Kilis’ten ayrıldı.