Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Poşetli Dedenin Mirasçılarına Kötü Haber

Konya’da 27 Eylül’de geçirdiği kazada ölen ’poşetli dede’ Mehmet Keleş’in iki ayrı devlet bankasında bulunan yaklaşık 1,5 milyon lirasının miras konusu olmayacağı belirtildi.Konya’da geçirdiği kaza sonucu feci şekilde can veren...

Yayınlanma:
Poşetli Dedenin Mirasçılarına Kötü Haber

Konya’da 27 Eylül’de geçirdiği kazada ölen ’poşetli dede’ Mehmet Keleş’in iki ayrı devlet bankasında bulunan yaklaşık 1,5 milyon lirasının miras konusu olmayacağı belirtildi.
Konya’da geçirdiği kaza sonucu feci şekilde can veren ’poşetli dede’ olarak bilinen Mehmet Keleş’in geride bıraktığı yaklaşık 1,5 milyon liranın nasıl paylaştırılacağı merak konusu olmuştu. Keleş’in Çorum’daki yakınları yaptıkları ilk açıklamada parayı Mevlana Müzesi’ne bağışlayacaklarını belirtirken, cenazenin defninin ardından ise paranın aile fertleri arasında paylaşılacağı, bir miktarının ise Mevlana Müzesi’ne bağışlanacağını ifade etti. Bu açıklamanın ardından Konya Barosu avukatlarından Bayram Koyuncu, dilencilikle kazanılan paranın miras kalmayacağını ifade etti.
“DİLENCİLİKTEN ELDE EDİLEN PARA 5326 SAYILI KANUNUN 33. MADDESİNE GÖRE SUÇA KONUDUR”
Avukat Bayram Koyuncu, Mehmet Keleş’in mirasçıları olduğunu iddia eden kişilerin geride kalan yaklaşık 1,5 milyon liralık para için başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, “Geçtiğimiz günlerde trafik kazasında vefat eden Mehmet Keleş’in mirasçısı olduğunu iddia eden insanlar bankalarda ve Konya esnaflarında kalan paralar için müracaat etmişler. Ancak hukuken durum şu şekildedir; kişinin mal varlığındaki mallar yasal mirasçılarına kül halde miras olarak geçer. Ancak kişinin malının geçmesine engel bir durum varsa miras olarak kalmaz. Mesela miras bırakanın ruhsatsız silahı ruhsatsız olduğu için suça konudur ve hiçbir şekilde mirasçılarına miras olarak kalmaz. Dilencilikten elde edilen para da 5326 sayılı kanunun 33. maddesine göre suça konudur ve ilgili konular tarafından belirli miktarda cezalar kesildikten sonra müsadere edilmesi gerekir” dedi.
“İLGİLİ KURUMLAR DEĞERLENDİRMELERİNİ VE İNCELEMELERİNİ YAPIYORLAR”
İlgili makamlara gerekli başvurularda bulunduğunu anlatan Koyuncu, “Bundan dolayı biz ilgili kurumlara, Konya Cumhuriyet Savcılığı’na, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Konya Valiliği’ne müracaatlarımızı yaptık. İlgili kurumlar değerlendirmelerini ve incelemelerini yapıyorlar. Umuyorum ki iyi bir sonuç alırız. Konya halkının, hayırseverlerin vicdanı rahat olur” diye konuştu.
“BU PARA KAMUNUN PARASI”
Avukat Koyuncu, Mehmet Keleş’ten kalan paraların Konya halkının olduğunu iddia ederek, “Bu para kamunun parası, zaten Konya halkından dilenci tarafından dilenilmiş bir paradır. Kazanç yoluyla hiçbir şekilde elde edilmemiştir. Zaten miras olarak geçmeyeceği için Konya belediye encümeni veya mülki amir tarafından müsadere işleminden sonra kamunun hizmetine aktarılacak olan paradır. Konya halkının kullanımına aktarılacak olan paradır” şeklinde konuştu.
MİRASÇILARDAN AVUKAT KOYUNCUYA TEPKİ
Açılan davanın üzerine Mehmet Keleş’in mirasçılarının kendisine tepki gösterdiğini aktaran Avukat Koyuncu, “Mirasçıları doğrudan benimle görüşmediler. Ancak ofisimizi arayarak uygunsuz olmayan tavırlar sergilemişler. Ciddi boyutlara varırsa bu yaklaşım, bunun için de yasal yollara müracaatımızı yaparız” açıklamasında bulundu. Mehmet Keleş’in akrabalarının poşetli dede için dilenci olamadığı yönündeki söylemlerine ise Bayram Koyuncu şunları söyledi:
“Mehmet Keleş’in akrabaları, dayılarının dilencilik yapmadığını, Konya’da ‘Poşetli Dede’ olarak bilindiğini, adliyede davası olan kişilerin dayısından yardım istediğini, adak adadığını, bez bağlayarak dua ettiğini söylemişler. Poşetli dedenin Konya’da dilencilik yaptığını bırakın Konya’yı, tüm Türkiye zaten bilmektedir. Anlamsız bir açıklama, hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekir.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler