Postacılar Cumartesi Günleri Çalişmak İstemiyor

Postacılar Cumartesi Günleri Çalişmak İstemiyor

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Eskişehir Temsilciliği üyeleri, PTT Eskişehir Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, "Posta emekçisinin ailesine yeterli zaman ayırabilmesi, sosyal yaşama katılması, halka nitelikli ve kaliteli hizmet sunulması için cumartesi çalışmaya son verilmelidir” dedi.
Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası Eskişehir Temsilciliği adına konuşan Nurcan Günerendeğer, sendika olarak cumartesi çalışmalarının kaldırılmasının posta gecikmelerine neden olmadığını ve hizmet kalitesini düşürmediğini, geciken postaların tamamen personel eksikliğinden kaynaklandığını ifade etti.
Yasal düzenlemelerle ilgili örnekler veren Günerendeğer, şöyle devam etti:
“Cumartesi fazla çalışmamanın iş yeri koşulları açısından da geçerliği yoktur. Çünkü muhtarlıkların cumartesi günleri kapalı olması veya erken saatte kapanması, resmi kurum kurumlarının cumartesi tatil günü olması nedeniyle kapalı olması, hukuk bürolarının cumartesi günü tebligat kabulü yapmaması, PTT merkez ve şubelerinin cumartesi günü kapalı olması, kurumsal firmaların idari birimlerinin cumartesi günü çalışmaması nedeniyle cumartesi günü dağıtıma çıkarılan kayıtlı gönderilerin yüzde 70’i, tebligatların ise yüzde 80’i civarında kısmının dağıtımı sağlanamamakta olup, gönderiler dağıtıcıların üzerinde zimmetli olarak kaldığından cumartesi 6. gün fazla çalışmaya son verilmelidir. Yazın sıcak, kışın soğuk demeden çalışan posta emekçisinin çilesine son verilmesi için, posta emekçisinin ailesine yeterli zaman ayırabilmesi ve sosyal yaşama katılması için halka nitelikli ve kaliteli hizmet sunulması için cumartesi çalışmaya son verilmelidir.”