Prandellı: “anderlecht Genç Ve Enteresan Bir Takım”

Prandellı: “anderlecht Genç Ve Enteresan Bir Takım”

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Anderlecht’in genç ve enteresan bir takım olduğunu, yarın sahaya 3 puan için çıkacaklarını söyledi.
Prandelli, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Anderlecht ile yarın oynayacakları karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenledi. Organize bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirten Prandelli, “Çok genç ve enteresan bir takım. İlk maçımız. 3 puanı istiyoruz ve almaya gayret edeceğiz” dedi.
“SNEIJDER ÖNEMLİ BİR FUTBOLCU”
Prandelli, Sneijder’in önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, “Galatasaray’ın en önemli futbolcularından biri olduğunu düşünüyorum. Dünya Kupası’ndan önce ve sonra çok iyi bir performans gösterdi. Biz kendisini henüz tam olarak hazırlayamadık. Hazır olduğunda yine en iyisini yapacaktır. Yakın zamanda hazır hale gelecek” diye konuştu.
“AVRUPA’NIN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİ”
Anderlecht’in genç bir kadro yapısına sahip olduğunu dile getiren Prandelli, “Onlar bizden daha fazla maç oynadı diye kondisyon eksikliğimiz olduğunu düşünmüyorum. Anderlecht Avrupa’nın en iyi takımlarından biri” şeklinde konuştu.
“KENDİ DEĞERİMİZİ ORTAYA KOYAMADIK”
Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal ve Dortmund gibi takımların çok çalışıp devamlılık getirebildiğine değinen Prandelli, “Biz daha tam anlamıyla kendi değerimizi ortaya koyamadık. Koyduğumuz zaman herkes görecek. Defansif olmayı becerip, ofansif olmayı da yapabilirsek çok iyi bir takım haline geleceğiz. Buraya gelmeden önce de bu stadın ne kadar güzel olduğunu, ne kadar büyüleyici olduğunu biliyordum. Taraftarımızın önüne çıkacağız. Umarım onlarla birlikte kazanırız ve sevinmeye başlarız” ifadelerini kullandı.
“HERKES KURALLARA UYACAK”
Sneijder’in Eskişehirspor karşılaşmasında oyundan alınınca direkt soyunma odasına gitmesi ile ilgili olarak Prandelli, “Tabii ki motive olmuş bir futbolcu seyredeceğiz. Bundan sonra benden izin almadan soyunma odasına giden bir futbolcu göremeyeceksiniz. Takım içinde bir kural listesi uyguluyoruz. Bundan sonra herkes o kurallara uyacak” dedi.
“KURALLARI KABUL EDİP İYİ ÇALIŞMAMIZ LAZIM”
Prandelli, ligdeki yabancı sınırlamasını da değerlendirerek, şunları söyledi:
“Kuralları kabul edip iyi çalışmak lazım. Bunları yapıyoruz. Yabancı oyuncuların birçoğunda deneyim var. Biz de Avrupa arenasında onların deneyimlerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Puan olarak da bir hedefimiz yok. Ne kadar puan alıp çıkabileceğimizi değil de, gruptan nasıl çıkacağımızın planlarını yapıyoruz. Napoli geçen sene 12 puanla gruptan çıkmıştı. Eğer yanılmıyorsam Dortmund ve Arsenal de o gruptaydı.”
CHEDJOU: “EN İYİSİNİ YAPIP 3 PUAN ALMAK İSTİYORUZ”
Galatasaraylı futbolcu Aurelien Chedjou ise lig ve Avrupa arenasında seçim yapma şanslarının olmadığını vurgulayarak, “Biz Galatasarayız. Her maçı tek tek oynayıp ilerleyeceğiz. Tabii ki elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İyi hazırlandık. Rakip genç bir kadroya sahip. En iyisini yapıp 3 puanı almak istiyoruz. Ben ya da Muslera hiç fark etmez, kim gol atarsa atsın. Taraftarımıza güveniyoruz. Yarın herkesin memnun olarak stattan ayrılmasını istiyoruz” dedi.