Prandelli’den ’büyük Karakter’ İsteği

Prandelli’den ’büyük Karakter’ İsteği

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 1 puanla ayrıldıkları Eskişehirspor maçı sonrası, “Büyük takımlar büyük karaktere sahip olmalı” dedi.
Galatasaray ile Eskişehirspor arasında TT Arena’da oynanan ve 0-0 biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, daha çok çalışmaları gerektiğini ifade ederek, “Futbolu kendi bildiğime göre daha çok çalışmamız gerektiğini biliyorum. Agresif açıdan da çok çalışmamız gerekiyor. Topu kaptığımız anlarda da daha agresif olmalıyız. Oyun hızını da artırıp tempoyu yüksek tutmamız gerek. En önemlisi maç esnasında biraz daha organize olmamız lazım ve son pası yapmakta güçlük çektiğimiz bugün apaçık görüldü. Konsantrasyonu yüksek tutmalıyız. Bazı takımlar daha iyi organize olabiliyor. Bu da bize olumsuz yansıyor” açıklamasını yaptı.
“HERKES HIZLI OLMALI”
“Sneijder değil herkes ağır kalıyor” diyen Prandelli, “Onun oynamasını isteriz tabii ki. Biliyoruz ki yavaş yavaş kondisyon anlamında ilerleme kaydedecektir. Sadece onun değil herkesin daha hızlı olması gerekiyor. Çalışacağız” dedi.
“CEZA AĞIR”
Cesare Prandelli, büyük bir takımın büyük bir karaktere sahip olması gerektiğini belirterek, “Bu ağır karakteri de benim ortaya çıkarmam gerek. Bunu başaracağım. Melo ile ilgili hukuki kararı tartışamayacağım. Herkesin bildiği bir şey var. Melo’nun yazmış olduğu bir şey değildi, sadece Rettweet yaptı. Bu ceza ağır oldu” yorumunda bulundu.
“SALI GÜNÜ BUNU YAPACAĞIZ”
Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, takımdaki herkesin gelişim göstermesi gerektiğinin altını çizerek, “Maç esnasında topu daha hızlı çevirmeye çalışıyoruz. Salı günü bunu yapacağız. Performansımızı bu konuda artırmamız gerekiyor. Maalesef futbolda 3 değişlik hakkımız var. Örneğin sonradan oyuna giren Umut gol atsaydı, çok güzel bir değişiklik olduğunu konuşacaktık” ifadesini kullandı.
“ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”
İtalyan teknik adam, yeni oyuncuların zamana ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Tarık’ı tanıyoruz ve uzun zamandır gelişimini takip ediyoruz. Dzemaili her zaman oyunu dikte ediyor. Ama bunu farklı şekilde ataklarda da kullanıyor. İlerleyen zamanlarda da onu daha iyi göreceğiz” dedi.
TFF’nin Galatasaray’a verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili olarak da Prandelli, “Ne zaman maçı taraftara kapatırsak o zaman futbolda enteresan durumlar oluyor” yorumunu yaptı.
“TAKIM FUTBOLU İSTİYORUM”
Cesare Prandelli, ‘Nasıl bir takıma sahip olmak istersiniz?’ sorusunu, şu cevabı verdi:
“Oyun kuran, maçı manipüle edecek takımı severim. Ama en önemlisi ofansif durumdayken topa doğru atak yapmayı seven bir takım isterim. Ben forvetleri değiştirdim çünkü derin toplarda zorluklar çekiyorlardı. Kafamdaki Galatasaray’ı da umarım en yakın zamanda göreceğiz. 2 aydır çalışıyoruz. Tabii ki de antrenmanlarda çok çalıştık. Herkes önemli ama en önemlisi bunları sahaya yansıtmak. Soyunma odasında dediğim gibi, bireysel değil takım futbolu istiyorum” açıklamasında bulundu.
ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Geçen sene sezona başladıklarında açık farkla ligin en yaşlı takımı olduklarını hatırlatan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Geçen sezon bittikten sonra gençleşmek istedik. Genç, dinamik yani gelecekten beklentisi olan ve Eskişehirspor’u bundan sonraki hedeflerde koşturacak bir takım oluşturma niyetindeyiz. Takımımıza bir sürü genç oyuncu katıldı. Çoğunun süper lig tecrübesi yok. Böyle dediğimiz zaman bu takımın uyum sorunu yaşaması normal. Oyuncularımın bireysel anlamda hata yapması gayet doğal. Buna rağmen sorumluluk aldılar. Hata yapıp bizi sıkıntıya düşürecek pozisyon oluşturmadılar. İyi bir maç çıkardılar. Bu arkadaşlar biraz daha oynayarak tecrübe kazanırsa, çok daha iyi olacaklar. Artık milli takımın geleceği için de bir grup oluşturmamız gerekiyor” dedi.
“KÖTÜ BİR MAÇ OLMADI”
“Maç her ne kadar seyircisiz oynansa da Galatasaray kaliteli bir kadroyla sahip” diyen Sağlam, “Bizim takımın en iyi oyuncusunu Galatasaray’a verdik. İstanbul’da oynanan maçlarda işimiz kolay değil. Ama baskı yemeden, ikinci yarı direkten dönen topun dışında pozisyon vermeden oynadık. Hatta girdiğimiz pozisyonlar var. Bunlara bakarsak kötü bir maç olmadı. Hatta iyi bir maç da diyebiliriz. Konya’ya karşı aldığımız 3 puan üzerine Galatasaray’dan aldığımız 1 puan özgüvenimizi yukarı çıkaracak. Daha iyi bir takım olacağız. Oyuncularıma teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.
Taraftar baskısıyla daha farklı bir atmosferde maçın oynanabileceğini sözlerine ekleyen tecrübeli teknik adam, “Bizim genç grubumuz bu durumdan olumsuz etkilenebilirdi. Belki de olumlu da etkilenirdi. Keşke taraftar önünde oynasaydık dediler. O oyuncuyu motive ediyor. Taraftarın olması olumsuz da etki edebilirdi, tabii ki bunu bilemeyiz” diye konuştu.