Prandelli'nin gönderilme bedeli dudak uçuklatıyor

Prandelli'nin gönderilme bedeli dudak uçuklatıyor

Sezon başında Mancini ile yollarını ayıran Galatasaray takımın başına İtalyan teknik direktör Prandelli'yi getirmişti.

Prandelli yönetimindeki Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Belçika temsilcisi Anderlecht karşısında 2-0 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı. Kötü sonuçların ve oynanan futbolun umut vermemesi üzerine Galatasaray Prandelli ile yollarını ayırma kararı aldı.

"İSTİFA ETMEYECEĞİM"

Galatasaray'dan istifa etmeyeceğini açıklayan teknik direktör Cesare Prandelli'nin tazminatı şimdiden tartışma konusu oldu. İtalyan teknik adamın kendisi her ne kadar tazminatı olmadığını söylese de gerçek böyle değil...

PRANDELLİ'NİN ALACAĞI ÜCRET

Ekonomik olarak zor günler geçiren Galatasaray'da bu ayrılığa kesin gözüyle bakılırken Prandelli'nin gönderilmesi halinde alacağı ücret G.Saray yönetimini oldukça zor duruma sokacağı gözüküyor. Prandelli sarı kırmızılı takıma senelik 2.3 milyon Euro’dan 2 yıllık imza atmıştı. Şu ana kadar 1.3 milyon Euro ödeme yapan G.Saray yönetimi, İtalyan teknik adamın anlaşmaya yanaşmaması halinde 3.3 milyon Euro daha verecek. Ancak kulüpten çıkacak para bununla bitmeyecek.

FIFA KURALLARI GEREĞİ

Prandelli sözleşmede vaadedilen primlere de hak kazanıyor. Prandelli’ye, elenildiği için Avrupa kupalarından bir ödeme yapılmayacak. Fakat Prandelli'nin kontratında lig ve kupa şampiyonluğu için 1.2 milyon Euro ödeme maddesi bulunuyor. Kovulması halinde olay FIFA'ya taşınırsa, Cesare Prandelli'nin bu rakamları da alma hakkı bulunuyor. Üstelik yardımcılarının da kalan alacaklarının ödenmesiyle İtalyan teknik adamın kovulmasının maliyeti 7 milyon Euro'yu (yaklaşık 20 milyon TL) buluyor.

PRANDELLİ'NİN GALATASARAY KARNESİ

Takımın başında Şampiyonlar Ligi ve Lig'de olmak üzere 15 resmi maça çıkan Prandelli, Şampiyonlar Ligi'nde grupların tamamlanmasına 1 maç kala grup sonuncusu olmayı garantileyerek Avrupa defterini kapattı.

5 MAÇTA 15 GOL

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal, Borussia Dortmund ve Anderlecht ile aynı grupta olan Galatasaray oynadığı 5 maç sonunda sadece Anderlecht ile kendi evinde oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak gruptaki tek puanını aldı. Yediği 15 golle dikkat çeken Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin tüm gruplarında en kötü performansa sahip takım konumunda.

SÜPER LİG'DE DURUM BİRAZ DAHA İYİ

Süper Lig'e Bursaspor galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, ligdeki ilk yenilgisini Balıkesirspor deplasmanında aldı. Bu kayıptan sonra üst üste Sivasspor, K.Erciyes ve Fenerbahçe maçını kazanarak toparlanma dönemine giren Galatasaray ligin 7. haftasında konuk olduğu İ.Başakşehir'den aldığı 4 gollü mağlubiyet bir anda Prandelli'nin sonunu hazırlayan maçlardan biri oldu. Ünal Aysal'ın görevi bırakması ve yerine gelen Duygun Yarsuvat ve ekibinin Prandelli'ye alınan kötü sonuçlara rağmen sahip çıkması Prandelli'ye biraz daha kredi kazandırmış oldu.

TRABZONSPOR MAĞLUBİYETİ SONUNU HAZIRLADI

Lig'in 10. haftasında TT Arena'da Trabzonspor karşısında alınan ağır yenilgi sonrası Prandelli'ye destek olan yönetimi de kızdırdı. Lig'de her ne kadar lider Beşiktaş ile arasında 1 puan fark bulunsa da oynanan futbol hem taraftarı hem de yönetimi memnun etmemesi Prandelli'nin sonunu hazırladı.

ANDERLECHT YENİLGİSİ BARDAĞI TAŞIRDI

Ve son olarak Belçika deplasmanında Anderlecht'e 2-0 mağlup olan ve silik bir futbol oynayan Galatasaray'da Prandelli dönemi sona erdi.

İşte Galatasaray'ın ligde ve Avrupa'da oynadığı maçlar ve sonuçları;

SPOR TOTO SÜPER LİG

Bursaspor 0-2 Galatasaray

Galatasaray 0-0 Eskişehirspor

Balıkesirspor 2-0 Galatasaray

Galatasaray 2-1 Sivasspor

K.Erciyesspor 1-2 Galatasaray

Galatasaray 2-1 Fenerbahçe

İ.Başakşehir 4-0 Galatasaray

Galatasaray 2-1 Kasımpaşa

Karabükspor 1-2 Galatasaray

Galatasaray 0-3 Trabzonspor