Prof. Dr. Sami Özgül Rektörlük İçin Adaylığını Açıkladı

Prof. Dr. Sami Özgül Rektörlük İçin Adaylığını Açıkladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Özgül, rektörlük için aday olduğunu açıkladı.
Rektör adayı olmanın her profesörün demokratik bir hakkı olduğunu belirten Prof. Dr. Özgül, aday sayısının artmasının ise üniversitenin zenginliği ve başarısı olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Özgül, bir hekim ve akademisyen olarak hizmet verme gayreti içinde olacağını belirterek, “Kanımca Rektörlük, bir akademisyenin üniversitesine verebileceği hizmetlerin en üst aşamasıdır, onurlu ve saygın bir görevdir.
Edindiğim akademik ve yönetsel deneyimimi üniversitemin, Kahramanmaraş’ımızın, ülkemizin ve bilimin hizmetine sunmayı bir sosyal sorumluluk olarak görüyorum. Göreve talip olunmadığı sürece ortaya çıkan sorunlara sadece eleştirel yaklaşmanın sorumlu bir birey davranışı olmadığının bilincindeyim.
Eminim ki tüm Rektör adayı arkadaşlarımın amacı üniversitemizi daha ileriye götürmektir ve tüm aday arkadaşlarım son derece yetenekli ve kaliteli isimlerdir. Bu durum, beni daha da mutlu etmektedir. Akademisyen arkadaşlarımız takdirlerini kullanarak bana bu görevi layık görürlerse ben de elimden geldiğince aldığımız bayrağı daha ileriye götürmeye çalışacağım” dedi.
Prof. Dr. Sami Özgül, hedeflerini ise şöyle sıraladı:
“Hedefim, akademik huzur, kadroların zamanında temini, öğretim üyelerinin önündeki engellerin kaldırılarak rahat ve onurlu çalışma ortamlarının sağlanması olacaktır. Özellikle geniş akademik danışma kurulları oluşturarak tüm öğretim üyelerinin konsensüsü ile ciddi adımlar atarak herkesin katılımını sağlamak için çaba göstereceğim.
Ülkemizdeki üniversiteler, ulusal ve uluslararası düzeyde çevresindeki değişimleri algılayıp, kendi iç dinamikleri ile gerekli yapısal dönüşümleri yeterince gerçekleştirememektedir. Yüksek öğretimde ortaya çıkan yüksek rekabet ortamında zamanla sıradanlaşan, geride kalan bir üniversite olmak istemiyor ve gelecek nesillere iyi bir akademik ve toplumsal miras bırakmak istiyorsak, bilimsel ve teknolojik ilerlemeyi ve toplumsal refah seviyesinin yükselmesini hedefleyen ortak bir vizyona yönelik bir değişim sürecini biran önce başlatmak ve uygulamak zorundayız.
Saygın ve nitelikli bir üniversite vizyonu için, kurumsal aidiyet duygusu olan bir üniversite yaratmak için, özgür akademik ortamı olan bir üniversite için, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, içinde bulunduğu kentle barışık, kaynak yaratma becerisine sahip, Kahramanmaraş’a çok yönlü katkılar sağlayabilen bir üniversite için, bana inanan veya inanacak olan tüm arkadaşlarımın desteğini bekliyorum.”