Prof. Dr. Ural Dinç’e “hizmet Ödülü”

Prof. Dr. Ural Dinç’e “hizmet Ödülü”

Akademik ve bilimsel çalışmalarıyla Türk tarımına katkıda bulunan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ural Dinç’e, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından “Hizmet Ödülü” verildi.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nca düzenlenen ve sektörün Oscar’ı olarak adlandırılan “Bilim, Hizmet, Teşvik, Basın Özel Ödülü” töreni Ankara’da gerçekleştirildi. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törende Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ural Dinç’te, “Hizmet Ödülü”nün sahibi oldu.
Rahatsızlığı dolayısıyla Ankara’daki törene katılamayan Prof. Dr. Dinç’e ödülü Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Toplantı Salonu’nda yapılan törenle takdim edildi. Törene Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Şahin Yeter, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Ural Dinç, sürdürülebilir toprak yönetimi ile toprak etüt ve haritalaması konularında ulusal/uluslararası alanda birçok bilimsel çalışmaya imza attı. Tarım topraklarının korunmasına yönelik aktif çabaları ile birçok bilim insanının yetiştirilmesine katkıda bulunan Prof. Dr. Ural Dinç Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden emekli oldu.