Proje Eğitimine Katılanlara Sertifika

Proje Eğitimine Katılanlara Sertifika

Odunpazarı Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından organize edilen “Hibe programlarına yönelik proje hazırlama” eğitime katılan personel düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Eskişehir Avrupa İş Geliştirme Merkezi tarafından verilen eğitime katılan 15 birimden 30 çalışan sertifikalarını Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve ABİGEM Genel Müdürü Oğuz Yöntem’den aldı. Odunpazarı Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen sertifika töreninde bir konuşma yapan Başkan Kurt, Avrupa Birliğinin Türkiye’de sadece proje bazında ele alındığına ve yanlış anlaşıldığına dikkat çekti. En önemli hedeflerinden birinin Avrupa ile entegre olmak olduğunu kaydeden Başkan Kurt; “AB değerlerini ülkemizde yakalamamız lazım” dedi.
PROJELER EŞİT VE DEMOKRATİK OLMALI
Eşitlik sağlanmayacaksa, demokratik olmayacaksa, AB’den alınan hibelerin hiçbir işe yaramayacağını önemle belirten Başkan Kurt; “Ülke olarak bu konuda oldukça geride kaldık. Bu AB raporlarında açıkça belirtiliyor” ifadelerine yer verdi.
AB’YE AKTARILAN PARALARI GERİ ALMAMIZ LAZIM
Konuşmasında, Türkiye’den Avrupa Birliğine büyük paralar gittiğine dikkat çeken Başkan Kurt; “Bu paraları geri almamız lazım. Bu anlamda sizlerden büyük işler bekliyorum. Bol bol proje üretmenizi istiyorum. Hazır projelerden uzak durun. Biz üretelim bizim eserimiz olsun” görüşlerine yer verdi.