PSAK EŞİT YURTTAŞLIK HAKKI MİTİNGİ’NE ÇAĞIRDI

PSAK EŞİT YURTTAŞLIK HAKKI MİTİNGİ’NE ÇAĞIRDI

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAK) ve Eğitim Sen tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, 8 Şubat 2015 Pazar günü İstanbul Kadıköy’de yapılacak Eşit Yurttaşlık Hakkı Mitingi’ne katılım çağrısı yapıldı.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAK) Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arsal, ülke nüfusunun 3’te 1’inin Alevi olmasına karşın 81 ilin hiçbirinde Alevi vali olmadığını ifade etti. Sigorta ve Bağ-Kur öderken, askerlik yaparken eşit sayılan Alevilerin, devlet hizmetlerinden yararlanırken şimdiye kadar adeta yok sayıldığını iddia eden Arsal, bu talepler doğrultusunda yıllardır eşit yurttaşlık isteği mitingleri düzenlediklerini hatırlatarak, "Bizim taleplerimize sahip çıkan KESK yönetimi ve Eğitim Sen ile birlikte Eşit Yurttaşlık Hakkı Mitingi’ni 8 Şubat 2015 Pazar günü İstanbul Kadıköy’de yapıyoruz. Mitinge katılım için ücretsiz otobüsler kaldırıyoruz. Tüm halkımızı, sivil toplum kurumu üyelerini, köy ve mahalle derneklerini, ilerici, demokrat ve kail tüm kesimleri mitingimize bekliyoruz."
Arsal, bu mitinglerde dile getirdikleri konuları ise şöyle özetledi:
“Zorunlu din derslerinin kaldırılması, cem evlerinin yasal statüye kavuşturulması, devlet tarafından el konulan alevi dergah ve tekkelerinin gerçek sahiplerine iade edilmesi, alevi köylerine cami yapmaktan ve sünni imam atanmasından vazgeçilmesi, Madımak Öteli’nin utanç müzesine dönüştürülmesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesi.”
LAİK, BİLİMSEL EĞİTİM
Daha sonra söz alan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir ise, “Tek din, tek mezhep” dayatmalarına karşı mücadele ettiklerini belirterek, Alevilerin talepleri ile Eğitim Sen’in laik ve bilimsel eğitim mücadele ilkelerinin örtüştüğünü belirtti. Demir "Farklı inanç ve kimlikleri yok sayma politikaları ülkemizde inançlar ve halklar arasında toplumsal barış ve kardeşliği yok eder bir duruma gelmiştir. Bu nedenle Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF), ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ile birlikte yapacağımız mitingde dostlarımızla buluşuyoruz.”