Ptt Önünde Pazar Kurdular

Ptt Önünde Pazar Kurdular

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde, PTT’den emekli aylığı, çocuk ve asker parası çekenler, burada kurulan pazarda alışverişlerini yaptıktan sonra evlerine gidiyorlar.
Kent merkezindeki çeşitli cadde ve sokaklarda satış yapan işportacıların belediye tarafından tahsis edilen yer dışında satış yapmaları yasaklanırken, bazı esnaflarda yoğunluktan dolayı PTT’nin önünde pazar kurdular. Dar gelirli ailelerin mesken tuttuğu pazarda, alışveriş yapan vatandaşlar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Özellikle çocuk parası almaya gelen kadınlar, yanlarında getirdikleri çocuklarına kışlık giyecek, oyuncak ve kıyafet alma fırsatı buluyorlar. Dar gelirli vatandaşların pazara büyük ilgi gösterdiğini anlatan esnaflar, "Her ayın belirli günlerinde gelip burada tezgâh acıyoruz. Artık bizim içinde bir gelenek oldu. Ne zaman çocuk parası veriliyor, ne zaman emekliler maaşlarını alıyor hepsini biliyoruz. PTT’den parasını çeken aileler çarşı merkezi uzak olduğu için alışverişini burada yaptıktan sonra evine kafası rahat biçimde gidiyor. Vatandaşlarımız, genellikle alışverişlerini bizden yapmayı tercih ediyor. Buradaki ürünler dar gelirli vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek türden. Bu nedenle pazara giren vatandaş boş çıkmıyor" dediler.
Vatandaşlar ise, açılan pazarda her şeyi bulabildiklerini belirterek, “Çarşı merkezi uzak olduğu için bizde buradan alışverişlerimizi yapıp evimize gidiyoruz” dediler.