PURSAKLA’DA SİNEMANIN PERDELERİ AÇILDI

PURSAKLA’DA SİNEMANIN PERDELERİ AÇILDI

Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ilçe halkını sinema ile buluşturdu. İlk defa belediye bünyesinde kurulan sinema salonunun perdeleri ‘Güneşi Gördüm’ filmi ile açıldı.
Pursaklar Belediyesi yeni bir hizmete daha imza attı. Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün hizmete açtığı ‘Sinema Tebessüm’de birbirinden güzel filmler ücretsiz olarak ilçe halkı ile buluşuyor. Pursaklar Belediyesi Tevfik İleri Kültür Merkezi’ndeki sinema salonunun perdeleri, Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı Güneşi Gördüm filmi ile açıldı. 100 kişilik izleyici kapasitesi olan salonun ilk izleyicileri ise kadınlar oldu.
Doğu Anadolu’daki sınır köylerinden birinde çaresiz insanların hayatını konu alan film, köylerinden zorla göç eden ailelerin hikayesini anlatıyor. Geçmişlerinden kopmak zorunda kalmış, çaresizce bir çıkış arayan insanların kendi güneşinden koparılmış göç hikayesini de ele alan Güneşi Gördüm filmi, Pursaklar halkını duygulandırdı. Pursaklar’da sinema salonunun açılmasından dolayı memnun olan ilçe sakinleri, Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Sinema salonunda ilerleyen günlerde seanslar halinde film gösterimi yapılacak. Gündüz seanslarında özellikle çocukları eğitici filmler, akşam seanslarında ise gençlere ve yetişkinlere hitap eden filmler gösterilecek.