Putin Karadeniz'e daldı

Putin Karadeniz'e daldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sivastopol'de Rusya Coğrafya Vakfı'nın 170. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, deniz gözlem aracı "bastikafla" Karadeniz'in derinliklerine daldı.

"SUYUN ALTI MI, ÜSTÜ MÜ İYİ"

Kırım ziyareti çerçevesinde Putin, Rusya Coğrafya Toplumu ile birlikte Sivastopol'da 83 metre derinliğe özel araçla dalarak tarihi gemi enkazı üzerinde incelemelerde bulundu. Kıyıya çıkan Putin gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, "Sizin için hangisi daha iyi: suyun altı mı yoksa üstü mü?" sorusuna Putin, "Tabii ki evde olmak en iyisi?" cevabını verdi.


"ORADA İLGİNÇ ŞEYLER GÖRDÜM"

Putin denizin altında gördüğü manzarayı da gazetecilerle paylaşarak, "Orada ilginç şeyler gördüm. Araştırılması gerekecek şeyler. Bu tür eserler Kuzey Karadeniz kıyılarında fazla değil. 10'uncu ya da 11'inci yüzyıllara ait. Bu dönemde Rus devleti Bizans ve başka ülkelerle ilişkilerini yoğunlaştırıyordu" dedi.



100 YILIN EN BÜYÜK ARKEOLOJİ BULUŞUNU GÖRMEK İÇİN DALDI

Söz konusu bölgede Mayıs ayında 125 metre uzunluğunda Bizans gemisi bulunmuştu. "Rostov" dalgıç kulübü tarafından denizin 82 metre derinliğinde ortaya çıkarılan gemi, 100 yılın en büyük arkeoloji buluşu sayılmakta. Rus bilim adamlarına göre, Bizans gemisi belirlenemeyen bir nedenle batmış.