Rasim Ozan Kütahyalı'dan şok iddia!

Rasim Ozan Kütahyalı'dan şok iddia!

Olayın eşiyle birlikte gittikleri Kapadokya'da yaşandığını belirten Kütahyalı'nın "Liberal Düşünce Kongresi'ne paralel polis baskını" başlıklı yazısı şöyle:

Hafta sonu Kapadokya'da Liberal Düşünce Kongresi vardı. Eşim Nagehan'la kongrenin katılımcılarındandım. Aslında bu yazıda kongrede konuşulanları aktaracaktım. Fakat öyle tuhaf bir olay yaşadık ki öncelikle bunu anlatmalıyım.

Kapadokya'ya cumartesi geldik ve Kongre'nin yapılacağı otele yerleştik. Sonrasında tüm gün sunumlar ve tartışmalarla geçti. Günün akşamı bir dostumuzun ısrarıyla yeni açılmış başka bir mekâna geçtik. Orada konaklayıp pazar sabahı Kongre'nin yapıldığı otele geldik. İçeri girdiğimde otel çalışanları benimle konuşmak istedi.

Gece yarısı tam 4'te polisler otele baskın yapmış ve "Rasim Ozan Kütahyalı'yı alacağız" demişlerdi. Otel görevlileri garip tavırlarla gelen bu polis ekibini görünce şok olmuştu. "Neden alacaksınız" deyince de cevap vermemişler ve "bize gelen emir böyle" demişlerdi. Beni alıp nezarethaneye koyacaklarını ve pazartesi sabahı savcıya ifade vereceğimi söylemişlerdi. İçlerinden biri pişkin pişkin gülerek "pazartesi sabahına kadar misafir edeceğiz kendilerini" demişti. Bunun üzerine otel yetkilileri de eşimle beraber otelden ayrıldığımı söylemişti. Bu cevaba çok öfkelenen polis ekibi ilk kaldığımız otel odasına baskın yapmış ancak odanın boş olduğunu görüp daha da öfkelenmişlerdi.
....
Avukatımı ve İçişleri Bakanlığı'nı aradığımda iş daha da ilginçleşti. Henüz ifade vermediğim bir şikayet dosyasını bahane etmişti paralel polisler.