Recep Bölükbaşı tüm sorulara yanıt verdi

Recep Bölükbaşı tüm sorulara yanıt verdi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya katılan tüm üyelere teşekkür etti. Şankaya, “Toplantı başlamadan önce buradan özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye, Divan Başkanlık Kurulu ve kulübümüz adına verdiği destek için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Şankaya daha sonra başkan Recep Bölükbaşı’nı kulübün mali yapısını ve yönetim olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları aktarması adına kürsüye davet etti.

“DİVAN KURULUNU ÖNEMSİYORUZ”

“Bugün düzenlenen toplantının öncekinden daha kalabalık olduğunu dile getiren Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, “Bütün dostlar, Bursaspor’u sevenler burada. Sizler burada olduğunuz sürece bizler kendimizi motive hissediyoruz. Çalışma azmi içinde oluyoruz. Ben arzu ediyorum ki yalnız divanda değil de Bursaspor bir payda kuruluşu Bursasporluların. Biz sizin adınıza vekaleten buradayız. Bizler geçiciyiz ama üyeler, divan kurulu üyeleri hepsi kalıcı. Bursaspor’un menfaati doğrultusunda yapacakları öneri ve eleştiriler bize ışık tutacaktır. Bu anlamda Divan Kurulu’nu çok önemsiyoruz. Geçen divandan bu yana o gün konuştuğumuz gibi hedeflediğimiz gibi çok güzel şeyler oluyor. İnşallah sizin desteğinizle daha güzel olacak” dedi.



RECEP ALTEPE’YE TEŞEKKÜR

Stat konusunda hep soru işaretleri olduğunu söyleyen Recep Bölükbaşı, “Nerelerinin verileceği ile alakalı Recep Altepe’yle toplantılar yaptık. Şu anda stadın isim hakkı dahil olmak üzere localar, kapılar, tribünler, otopark, reklam alanları ne varsa Bursaspor’un emrine amade oldu. 10 yıllık verildi. Daha sonra devam edebilir. Biz oraya ayda 60 bin + KDV kira vereceğiz. O da sırf adı olsun diye verildi. Bir kaç uluslararası firma ile görüştük. İsim pazarlanması ile ilgili her seferinde de devir ile ilgili sordular. O sorun aşıldı. Transfer dönemindeyiz biliyorsunuz. Bu hengame bittikten sonra yoğunlaşacağız. Bursaspor’un önünü açacak kalıcı gelir konusunda yardımcı olarak stat çalışmaları en hızlı şekilde olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“İKİ MAÇ SONRA GÖREVİ BIRAKIR DEDİLER”

Bursaspor’un kalıcı gelirleri olmadığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Bölükbaşı, "Bunun için herkes bir şeyler yapmak istiyor. Türkiye’nin en zengin kulübü olabiliriz. Ancak Bursa için çok büyük borçlar değil. Bunu eğer birbirimize sarılıp tahammül gösterirsek telaşa kapılmazsak Bursaspor’un önce Türkiye’de, sonra Avrupa’da ve dünyada söz sahibi yapabiliriz. Bunla ilgili projelerimiz var. Ben ve ekibimin tek isteği bu. Bunu da yapabilecek kapasitedeyiz. Belki mübalağa edeceğim ama bizim için küme düşer dediler, en fazla 1 ay veya 2 maç sonra görevi bırakıp giderler dediler. Biz bunlara kulak asmadık. Zaman zaman canımız sıkıldı sinirlendik. Basınla ilgili sıkıntılarımız oldu. Bir geminin içindeyiz. Eğer marka değerimizi arttırırsak o zaman Bursaspor’un başarısı yüksek olacak” diye konuştu.



"KAMPANYAYA KATILANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Reklam ve sponsorluk konusunda güzel talepler aldıklarını belirten Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Akmasa da damlıyor. Hiçbir şeyi geri çevirmiyoruz. Bin lira dahi olsa çok önemli. Biliyorsunuz forma kampanyası yaptık. Özellikle ilköğretim çocukları, kimsesiz çocuklar gibi çocukları düşünerek Bursaspor bilincini aşılamam istedik. Store ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Stokta çok mal vardı. Puma ile ilgili sıkıntılar vardı. Verilen senetlerin hepsi protesto edilmişti. Ancak ben gerçekten bu kampanyaya katılan kamu kuruluş ve kişilere huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Satılan forma sayısı olarak 14 bin 500’ü aştık. Biz ilk etapta 10 bini hedeflemiştik. Sonra 50 bin dedik. Devam etmesi gerekiyor. Yeni sezon formaları ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Size layık olacak yeni formalar gelecek. Bu formalarla beraber inşallah haziranın ilk haftasında stadımız açılır o formalarda takımımızı destekleriz. Ben çok güzel hayaller kuruyorum. Bursaspor’un zirvede olduğunu her sene şampiyon olduğunu düşünüyorum. Lütfen desteğinize devam edin. Biz bunları yaparken eleştiriler de olacaktır. Lütfen bizim çalışma şevkimizi yıpratmamak adına yargılama yapılmasın. Eleştirilere açığız. Bunu hep söylüyorum. Ben 55 yaşındayım. Bir yere kadar idare edebilirim. Ama benim eşim ve çocuklarım var. Bunu yaparken biraz insaflı olalım.”

"7 AYDIR ŞİRKETİME GİTMEDİM"

Bursaspor’un başına rant için gelmediğini de sözlerine ekleyen Recep Bölükbaşı, “Geçen Antalya’da eşofmanlarımızı giydik çay içeriyoruz. Arkadaş sağ olsun sordu milletvekilliği için ne düşünüyorsunuz. İnsanın ülkesine hizmet etmesi kadar güzel bir şey var mı? Allah ne nasip ettiyse o olur bunun ötesi var mı? Ben buraya çalışmaya geldim 7 aydır şirketime gitmedim. Bunu şikayet için söylemiyorum kesinlikle. Ama sorunları çözmek için sürekli mesai yapılması gerekiyor. Biz bunu yaptık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ligin en çok gol atan takımı ve lig 4.’süyüz. Şenol hocam beli rahatsız ama durmadan çalışıyor. Basketbol takımı kurduk. Paramız yokken kurduk. Şu an Bursa’ya o kadar güzel heyecan verdi ki, spor salonu sürekli doluyor. Deplasmanlar doluyor. Ayrı bir heyecan. Bayan voleybol takımımız tek mağlubiyetle şuan ikinci sırada. İki genç arkadaşımız kayakta şampiyon oldu, dünya şampiyonasına uğurladık. Bizim hedefimiz Bursaspor’un ismini dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda duyurmak. 13 branş var. Profesyonel takımımız var. Pilot takımımız var 3. Lig’de. Ekonomik durum yetmediği için gerekli takviyeler yapılamadı ama 2. Lig’e çıkması lazım. Yıldırım Belediye Başkanımız da geçenlerde oturduk sohbet ederken, 'Yıldırım Belediyesi’nde spor alanları var ama takımımın yok. Bana pilot takımı verir misiniz?' dedi. Konuşalım, düşünelim dedik. O heyecanla bir gazeteye açıklama yaptı başkanımız. Ondan sonra başladı insanlar konuşmaya. Onu satan, bunu da satar diye. Gelişim liglerinde bir çok takımımız var. Bir daha ki dönemde 6 yaşından başlatacağız. Bunu Avrupa yapıyor. Şu anda Türkiye’nin en iyi altyapısına sahibiz. Hasan Bora hocam burada. İlk hocamdır. Sürekli görüşüyoruz. Vakıfköy tesislerimize Yıldırım Belediye Başkanımız çok güzel destekler yaptı. Şu an gurur ve onurla söylüyorum Vakıfköy Tesisleri’ni yaptığımız çalışmalar doğrultusunda 30 yıllığına Bursaspor’a aldık” sözlerini kullandı.


“UEFA İLE İLGİLİ OLARAK SINIRI AŞMIŞIZ”

İbrahim Yazıcı döneminde de yönetici olduklarını belirten Bölükbaşı, “Rahmetli Yazıcı döneminden önce Ali Karasu vardı. M’Besuma diye bir futbolcu vardı. Onunla ilgili CAS’tan erteleme vardı. Bununla ilgili 1 yıl ceza aldık. Bazen samimi konuştuğumda doğruları söylediğimde hemen ‘Vay başkan bunu nasıl bilmez' deniyor. Hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. Bizden önceki yönetim bir anlaşma yapmış. Kırmızı çizgiyi geçmişiz geçince de davet etmişler. Bak bazı transferleri ödememişsin kırmızıyı geçmişsin. Seni bu seferlik uyarıyoruz. Gel senle bir anlaşma yapalım demiş. O anlaşmadan benim haberim Eylül ayının sonunda oldu. Tabi ki ben başkanım haberim olmalı her şeyden. Ama geçmişte bazen başkanların üzerinde profesyonel yönetici olarak çalışmış insanlar var. Biz borçları ödemeye çalışırken kurumsallaşmaya da önem verdik. Kurumsallaşmada da reklamları bir araya topladık. Herkes sonuç bekliyor. 9 milyon 256 bin lira reklam geliri elde ettik. Bu, yaptığımız çalışmanın arttığını, daha da artacağını gösteriyor. Önünüze geliyor bazı şeyler bakıyorsunuz bilginizin olmadığı şeyler oluyor. Yaşanıyor zaman zaman. Şirketlerimizde de oluyor. Aşağıdaki muhasebeci söylemezse tek tek kontrol etme şansım yok. O anlaşmayı sonradan gördük. TFF’den yardım istedik. Anlaşma olduğu için de bizi soruşturmaya aldılar. Haberim olsaydı, geldiğimizde kredi kullanmıştık ve hiçbir banka kredi vermiyordu. 30-32 milyon lira daha kredi kullandık. Ama haberimiz olsaydı önce onu öderdik cezayı engellerdik” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN PARASI ÖDENİYOR”

Futbolculara 28 Ocak tarihli çek verdiklerini de belirten Bölükbaşı, “Şu anda Bursaspor’da arkadaşlarımızın parası ödeniyor. Hepsini ödedik. Sadece Kasım ve Aralık alacakları var. Allah’ın izniyle önümüzdeki günlerde onları da ödeyeceğiz. İstanbul takımları 4-5 ay geriden geliyorlar. Bizim sadece 2 ay var. Geldiğimizde paramız yoktu. Bu konuda sizlerden de yardım talep ediyorum. Kimseden para istemiyorum. Bize reklam verin, sponsor olun. Yeni statla ilgili localar var. Loca alın. Bizi birileri kurtarmayacak biz hep beraber kurtulacağız. Düzlüğe çıkabilmek için paraya ihtiyacımız var. Şu ana kadar kullandığımız kredi 65 milyon TL. Bunun 31-32 milyonu önceki yönetime ait. Bizim kullandığımız krediler geçmiş yönetimin futbolculara verdiği çeklere gitti. Biz bunları ödedik. Bu olay bütün Bursa’nın sorunu o yönetim bu yönetimin değil. Sanki bu borcu ben yapmışım. Biz ne yaptık? Bursaspor’un önünü açtık. Biz 7 ayda Bursaspor’un önünü açtık. OSB’de unutulmuş bir arazimiz vardı. 95 bin m2 arazimiz vardı. 98’den bu yana altyapı katkı payı diyerek 50 Dolar toplanması gerekiyormuş fakat ödenmemiş. 98 bin Dolar borcumuz var. Dediler ki hem bu borcunuzu halledelim hem satın alalım. Burayı OSB aldı. 1 milyon 400 bin dolar. Buna bizim ihtiyacımız var dedik, sattık. Borcumuzu da 36 ay vade yaptırdık. 99 milyon lira vergi borcumuz bulunuyor. Esas ana para 34 milyon lira. Faiz, gecikme bedelleri ile 99 milyon TL’yi buluyor. Ocak-Mayıs arası 125 bin 250 toplam borcumuz var. Tahmini gelir 36 milyon 500 bin TL. Bunları düştüğümüz zaman 88 milyon borcumuz bulunuyor. Burada kimseye atıfta bulunmuyorum kesinlikle. O dönem öyle gerektirdi belki. Bu Bursa’nın sorunu. Zaman zaman bana atıfta bulunuyorlar ki sanki bu borcu ben yapmışım. Biz Bursaspor’un önünü açtık. 16 Mayıs 16 bin üye dedik. Başarılı olursam tekrar aday olurum başarısızlıkta olmam zaten. Bunu bile bekleyemiyor insanlar. Oradan bana sallayacağına gelirsin kongreye konuşursun. Oy vermezsin. Bu kıskançlık hasetlik nedir. Bursaspor iyi olsun herkes aday olsun. Kötü Bursaspor’a kimse aday olmaz. Biz Bursaspor’u mu düşüneceğiz, kendi egomuzu mu düşüneceğiz? Biz buraya iş yapmaya geldik. Şeffaf da olduk. Bana sorsa öğrenecek ama sormuyor. Gidiyor kimi bulursa ona soruyor alıp yazıyor. Ben hesap vermem gereken yerde veririm. Beyler lütfen; Bursaspor çok güzel bir ivme yakaladı. Küme düşer dediğiniz takım, Türkiye’nin en çok gol atan takımı. Bunu da yazsınlar, yazmıyorlar. O kadar şey yapılıyor, bunlar yazılmıyor. Eleştiri olacak. Ama biz de insanız. Ben buraya sağlığımdan olmaya gelmedim. 7 aydır rahat oturmadım. Bütün arkadaşlarım biliyor. Yüz kere bırakmayı düşündüm. Bırak ne olacak ya? Ne uğraşıyorsun dediler. Bıraktığım anda aşağı doğru ineceğiz” şeklinde konuştu.

"CAS’A GİDİP ANLATACAĞIM"

“Ben nerelerden paralar bulup futbolcularıma para veriyorum biliyor musunuz?” diyen Bölükbaşı, şöyle devam etti:
“Bir gün geçti mi yabancılardan ihtar geliyor. Ben burayı çok seviyorum diyor. 1 milyon 750 bin Euro alıyor, tabi sever. 34 yaşına gelmiş. Tabi rahat olur. Mayıs’a kadar yüzde 70-80 borcu kapatacağız dedim. Ne söylediysem hepsi hayata geçirildi. İnşallah Galatasaray’ı da yeneceğiz. Avrupa kupalarına bir tane men cezası aldık. Dilekçemizi gönderdik. CAS’tan duruşma bekledik. Ben de gideceğim anlatacağım. Ne yaptık ne ettik. Adam demez tabi eski yönetim şu bu. Bursaspor olarak bakıyor çünkü. İnşallah af gelir. Bazen 1 TL paramız olmuyor. Ama biz Bursaspor olduğumuz için özel uçakla gidiyoruz. En iyi otelde kalıyoruz. Çocuklar çok iyi oynadınız diyoruz. 10 lira olan primi 15 yapıyoruz. Maksat kazanma alışkanlığını takıma kazandırmak. Mersin maçını izlediniz. 5-0 kazandık. Maçın bitimine 5 dakika var. 5 kişi hala ilerde. İşte bizim düşündüğümüz Bursaspor bu. İnşallah UEFA’dan ceza almayız. Şampiyon olur Avrupa’ya gideriz. Şunu söyleyebilirim rahatlıkla Allah yanımızda. Stat yanımızda. Bu takımı bozmamaya çalışıyoruz, takviye yapmak istiyoruz.”

“İYİ Kİ ŞENOL HOCA İLE ANLAŞTIK”


Teknik direktör Şenol Güneş ve ekibinin çok faydalı olduğunu dile getiren Bölükbaşı, “Şenol hoca ve ekibini kutluyorum. Beyefendi, çalışkan bir insan. İyi ki onu tercih etmişiz. Küçülmemiz gereken yerde küçülmedik büyüdük. 4 futbolcumuzu milli takıma gönderdik. Emre diye bir arkadaş aldık. İlk transferimizdi. Türkiye’nin yıldızı olacak. Aziz Behich Avustralya ile finale kaldı. Çok iyi performans sergiliyor. Şener bana göre Türkiye’nin en iyi sağbeki. Herkes istiyor. Bütün futbolcularımıza talep var. Gurur duyuyorum. Ferhat ve İbrahim’den 500’er bin TL bonservis aldık. Yasin Pehlivan’ın maliyeti çok yüksekti. Ayda 45 bin Euro alıyordu ve oynamıyordu. Kayseri Erciyes’e verdik. 50 bin TL aldık. Kasım, Aralık ve Ocak alacaklarından da feragat etti. Ethem Ercan’dan 400 bin TL bonservis bedeli aldık. Ayrıca o da Kasım, Aralık ve Ocak ayı alacaklarından feragat etti. Bakambu’ya 1,8 milyon Euro’ya aldık. Özellikle İngiltere’den çok ciddi teklifler var ama vermedik. Şu anki değeri 8 milyon Euro. Şimdiye kadar gönderdiğimiz futbolculardan 7 milyon TL kar ettik” dedi

“FUTBOLCULARIMIN DEĞERİ SONSUZ VE HİÇBİRİNİ SATMIYORUM”

Aşağı yukarı 10-15 günden beri sabah-akşam basın mensuplarının kendisini aradığını açıklayan Bölükbaşı, “Önce açıklama istediler. Bende yaptım. Biz dedik ki satılık futbolcumuz yok. Bursaspor futbolcu satmayacak. Ancak değerini bulursa hatta örnek verdim. Rahmetli başkanımız söylerdi. 'Değerini bulursa ceketimi bile satarım' diye. Ben de bunu söyledim. Ama maalesef çok sabırsız bir milletiz. Şu anda soruyorlar yıldız futbolcuların ne oldu? Şimdiye kadar fakirlik edebiyatı yapmadım. 'Stadın KDV’si Bursaspor’un borcunu öder' dedi Recep Altepe. Aynı fikirdeyim. Şu ana kadar her şey çok güzel oldu. Benim Bursaspor’daki futbolcularımın değeri şu an sonsuz ve hiçbir futbolcumu satmıyorum. Şu an iyi rakamlar veriliyor. Yabancı sınırlaması çıkınca değeri düşer dediler. Yıldız futbolcunun değeri düşmez. Volkan’ın Serdar’ın değeri biçilmez. Ben onlara değer bulamadım. Ben İstanbul’da onla bunda görüşmüşüm. Kimseyle görüşmedim. Bir görüştüğüm İbrahim Hacıosmanoğlu, o da çok iyi dostumdur. Allah razı olsun ondan. Hep görüşüyoruz. İstişarede bulunuruz. Güzel bir ivme yakaladık. Bursa çok mutlu. Aslında maddi durumumuza baktığımızda satmamız lazım. Ama satmayacağız arkadaşlar. Diğer İstanbul basınına da yerel basına da tekrar söylüyorum. Bursaspor’da şuanda satılık futbolcu yoktur” dedi.

“8,5 MİLYON EURO VERDİLER AMA VERMİYORUM”

“Kötü durumda olursak artık hep beraber göğüsleyeceğiz” diyen Bölükbaşı, “Ben kendimi istesem rahat rahat kurtarabilirim. Şener ve Ozan’ı çok istiyorlar. 8,5 milyon Euro’ya kadar verdiler. Ama vermiyorum. Lütfen herkes Bursaspor’un yanında olsun. Yeni stadın localarını alın, reklam verin, forma alın, sponsor olun, kombine satımına başlayacağız. Şampiyonluk istiyoruz ama taraftar e-bilet diyor gelmiyor. Destekleyin diyoruz. Taraftarımızdan rica ediyorum, ceza olacak tezahürat etmeyelim. Geçen sene bir futbolcu parasından fazla ceza ödedik. Bu yılda 18 takımın başını çekiyoruz. 650 bin lira cezamız var. Lütfen sağduyulu olalım. 2010’daki gibi fair-play ödülü alalım” şeklinde konuştu.

"E-BİLET’İN GERİ DÖNÜŞÜ YOK"

E-bilet’in geri dönüşü olmadığını söyleyen Recep Bölükbaşı, sözlerini şöyle tamamladı:
“TFF’de görüşüyoruz. Sayın bakanımızın da bu konuda görüşleri aynı doğrultuda. Lütfen bahane edip gelmemezlik yapmayın. Bursaspor’un yanında olalım. Taraftar, kongre üyeleri özellikle yerel basına istirham ediyorum. Şu sezon bitene kadar Bursaspor’a zarar verecek şeyler yapmayalım. Fazla detaya kadar da girmek istemiyorum. Maçlarımızı zevkle izleyelim önümüze bakalım. Helalleşelim.”