Rehin alınan 4 Türk serbest

Rehin alınan 4 Türk serbest

 Irak'ta eli silahlı grup tarafından rehin tutulan 4 Türk, serbest bırakıldı.

"4 VATANDAŞIMIZIN SERBEST BIRAKILMASI SAĞLANMIŞTIR"

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ta bir firmada çalışan bir grup Iraklı ve yabancı işçiyle beraber Selahaddin vilayetine bağlı El-Dur ilçesinden Kerkük'e gitmekte iken, silahlı bir grup tarafından alıkonulmuş olan 4 vatandaşımızın, yürütülen çalışmalar neticesinde dün (19 Haziran) serbest bırakılması sağlanmıştır" denildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olayları devam etmekte, olumlu bir gelişme kaydedilmemektedir. Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarımız bu çerçevede geçerliliğini korumaktadır. Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve sözkonusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir.

Başta Musul ve Telafer'de meydana gelen çatışmalar olmak üzere, yerlerinden edilen sivil halka yönelik olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyonunda yürütülen insani yardım faaliyetlerimiz halen devam etmektedir. Öte yandan, Kızılay tarafından bölgedeki soydaşlarımıza ulaştırılmak üzere sevk edilen ve gıda, içme suyu ve barınma malzemesi içeren insani yardımların dağıtımının bugün akşam saatlerinde başlaması öngörülmektedir. Ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da bölgedeki soydaşlarımıza insani yardım ulaştırılması için çalışmalara başlanmıştır. İnsani yardım faaliyetlerimiz ağırlıklı olarak Erbil Başkonsolosluğumuz üzerinden yürütülmektedir.

Irak'ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Son olarak, Irak'ta bir firmada çalışan bir grup Iraklı ve yabancı işçiyle beraber Selahaddin vilayetine bağlı El-Dur ilçesinden Kerkük'e gitmekte iken, silahlı bir grup tarafından alıkonulmuş olan 4 vatandaşımızın, yürütülen çalışmalar neticesinde dün (19 Haziran) serbest bırakılması sağlanmıştır.

Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bakanlığımız'da faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği Kriz Merkezi, Irak'taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında Bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki güncel bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır. Konsolosluk Çağrı Merkezlerimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi'ne yönlendirilmektedir."